Η UEFA με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει για την εντολή της προς τα 55 μέλη της Ένωσης που αφορά την συνέχιση και ολοκλήρωση των εγχώριων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ειδικά της πρώτη κατηγορίας και των αγώνων Κυπέλλου, δείχνοντας το δρόμο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν και ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνονται από τις εθνικές Ομοσπονδίες.
Παράλληλα η UEFA επανέλαβε την δέσμευσή της να καλύψει την χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών, όπως είναι προγραμματισμένη.
Η ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου:
Η UEFA συναντήθηκε σήμερα (σ.σ. Τρίτη) με τα 55 μέλη της, μέσω τηλεδιάσκεψης και παρουσίασε μια ενημέρωση των επιλογών, οι οποίες εξετάστηκαν από τις δύο ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν στα μέσα Μαρτίου.
Παρουσιάστηκε ένα καλεντάρι με εναλλακτικές επιλογές ημερομηνιών που καλύπτουν τόσο αγώνες των Εθνικών Ομάδων όσο και αγώνων των Συλλόγων.
Συζητήθηκε επίσης η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Hat Trick, με την UEFA να επαναλαμβάνει την δέσμευσή της να καλύψει τις πληρωμές των Ενώσεων – Μελών της, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Υπήρξε μια αυστηρή σύσταση για την ολοκλήρωση των εγχώριων διοργανώσεων του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας και του κυπέλλου, αλλά κάποιες ειδικές περιπτώσεις θα ακουστούν μόλις αναπτυχθούν οδηγίες σχετικά με την συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (περίπτωση ακυρωμένου πρωταθλήματος).
Οι αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα θα ανακοινωθούν μετά την Πέμπτη (23/4) από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ