Στη Βουλή συναντήθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Ηλίας Καματερός με το Δ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν).

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη (Πειραιώς) και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (Γραμματέας της Κ.Ο.).

Οι εκπρόσωποι του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., εξέφρασαν την θέλησή τους να συμμετάσχουν με προτάσεις, που έχουν επεξεργαστεί στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης για το μεταφορικό ισοδύναμο (Μ.Ι.)

Οι βουλευτές ζήτησαν να καταθέσουν τις ανωτέρω προτάσεις τους εντός των ημερών, ώστε να τις αξιοποιήσουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο Ηλίας Καματερός ανέπτυξε εν συντομία τις προτεραιότητες και τις μεγάλες τομές στο θέμα της γενικότερης εφαρμογής της νησιωτικής πολιτικής όπως:  1. Το ακτοπλοϊκό και οι διασυνδεδεμένες μεταφορές.

2.Τα φορολογικά μέτρα.

  1. Τις υπηρεσίες ώστε να είναι κοντά στους νησιώτες κ.α, καθώς και τα εργαλεία γι΄ αυτές τις πολιτικές που είναι ο έλεγχος των νομοσχεδίων που έρχονται στην Βουλή για την νησιωτικότητα και την κατηγοριοποίηση των νησιών.

Συμφώνησαν τέλος όλοι ότι πρέπει να ξεκινήσει μια πιο στενή συνεργασία του Ε.Ο.Α.Ε.Ν, με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τις συνεργασίες με τα υπουργεία.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ