Την απόφασή του να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα δημοσιοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην «Κ». Σημειώνει δε χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει».

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ακόμη ότι προτίθεται να αποσυνδέσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διεξαγωγή εκλογών. Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εάν η Βουλή αδυνατεί να εκλέξει Πρόεδρο με συναινετικό τρόπο, τότε –και μόνο σε αυτή την περίπτωση– ο Πρόεδρος θα εκλέγεται από τον λαό, χωρίς όμως να μεσολαβεί διάλυση της Βουλής».

Ο αρχηγός της Ν.Δ. χαρακτηρίζει «άνανδρο» τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις επιθέσεις λάσπης προς κάθε κατεύθυνση, στοχοποιώντας ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, ώστε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση για το σκάνδαλο πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ενώ προειδοποιεί ότι «αν επιμείνουν στην προσπάθεια συγκάλυψής του, αυτό θα διερευνηθεί από την επόμενη Βουλή και οι ευθύνες θα αποδοθούν». Επιτίθεται, τέλος, στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι θριαμβολογεί την ώρα που η ζωή της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων χειροτερεύει, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει το τρίτο μνημόνιο και θα αρχίσει το τέταρτο, για να καταλήξει ότι η Ν.Δ. έχει σχέδιο και κυβερνητικό πρόγραμμα κι ότι «ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι καλύτερο».

Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ