Ειδήσεις

Συνέδριο επανίδρυσης για τη Ν.Δ. μετά τις εκλογές

Σε συνέδριο πολιτικής επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα σκοπεύει να προχωρήσει αμέσως μετά τις διπλές κάλπες του Μαΐου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό, απλά, μέχρι και σήμερα δεν είχε βρεθεί το κατάλληλο timing για να ξεδιπλωθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Στο τελευταίο Συνέδριο της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς είχε δεχθεί εισηγήσεις προκειμένου να προχωρήσει στην αλλαγή του ονόματος, αλλά και στη γενικότερη ανασύνθεση του κόμματος. Ομως, σε εκείνη τη φάση δεν θεωρούσε ότι υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, δεδομένου ότι η χώρα βρισκόταν στο μέσον μιας δύσκολης διαδρομής.

Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην, με τη χώρα να έχει περάσει τα δύσκολα και τον πρωθυπουργό να έχει ενισχυθεί ποικιλοτρόπως, τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, ο κ. Σαμαράς φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην αλλαγή του ονόματος της Ν.Δ. και παράλληλα να προβεί σε ένα άνοιγμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Επί του παρόντος, έχει ξεκινήσει μια κουβέντα με μεμονωμένα πολιτικά στελέχη, που θα μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά προς την κατεύθυνση ενός κεντρώου συνασπισμού. Υπέρμαχος των αλλαγών, από πλευράς Μαξίμου, είναι ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, που εμφανίζεται και ως ο εμπνευστής της «Νέας Ελλάδας».

Τα σχέδια του κ. Σαμαρά, εκτός από τους φανατικούς υποστηρικτές, ήδη έχουν και φανατικότερους εχθρούς. Για παράδειγμα, για πρώτη φορά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δείχνει να διαφωνεί με το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος του κόμματος, κάτι που λέγεται πως έχει εκμυστηρευθεί σε αρκετούς συνομιλητές του το τελευταίο διάστημα, με το αιτιολογικό ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκοπεί η κεντροδεξιά παράταξη από την ιστορία της και τον ιδρυτή της.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, δεν δείχνουν να λαμβάνουν σοβαρά τα όσα διαρρέουν οι κ.κ. Αντώναρος και Παυλόπουλος, αφού όπως λένε: «Τη μάχη με τη χρεοκοπία δεν την κέρδισε ο πυρσός, αλλά ο Σαμαράς με τον δύσκολο και σκληρό αγώνα που έδωσε».

Με απλά λόγια, οι συνεργάτες του σημερινού πρωθυπουργού έχουν εντολές από τον τελευταίο να επιδιώξουν να χτίσουν τον νέο πολιτικό οργανισμό πάνω στη μεγάλη εθνική επιτυχία, που δεν είναι άλλη από τη διάσωση της χώρας από την καταστροφή, κάτι που αναγνωρίζουν πλέον ακόμα και οι ξένοι εκείνοι παρατηρητές που παρακολουθούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά με μεγάλη δυσπιστία.

Υ.Γ. Το μόνο που λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού για το σχεδιαζόμενο συνέδριο είναι πως δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα άλλα του παρελθόντος και θα μείνει στην Ιστορία. (parapolitika)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου