Αθλητικά

Αναπτυξιακό «ραντεβού» στον Ρ.Ο.Α.

Ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης διοργανώνει το πρωτάθλημα Ε3 12ης εβδομάδας (Α/Κ 12-14-16 ετών) από σήμερα έως και την Κυριακή 24 Μαρτίου, με πιθανότητα παράτασης τη Δευτέρα 25 Μαρτίου. Στο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος αθλητές από αρκετούς συλλόγους της Ένωσης μας. Τα στοιχεία του τουρνουά:

Αριθμός γηπέδων: 5 γήπεδα green set + 2 χωμάτινα σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής.

Μπάλες: Babolat

Δεν θα ισχύσει ο θεσμός του alternate on site. Το ταμπλό θα κλείνει με τις δηλώσεις και alternate θα επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχουν απόντες από τους δηλωθέντες. Για όσους δηλωθούν και δεν εμφανιστούν, θα ισχύει ο κανονισμός της ΕΦΟΑ.

Υποχρεώσεις αθλητών:

-Δελτίο αθλητικής ταυτότητας  (ΔΑΤ): όπως αυτό εκδίδεται από την ομοσπονδία.

-Ετήσια ενεργοποίηση ΔΑΤ: Το δελτίο ενεργοποιείται κάθε χρόνο με την καταβολή παραβόλου, που θα περιλαμβάνει και το κόστος της Κάρτας Αθλητή.

Για την ενεργοποίηση του ΔΑΤ απαιτείται από τους αθλητές: α)να έχουν θεωρημένη και να έχουν κοινοποιήσει στην ομοσπονδία, την Κάρτα Υγείας Αθλητή (η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα www.e-efoa.gr, θεωρείται από καρδιολόγο ή πιστοποιημένο γιατρό και ισχύει για ένα έτος από τη θεώρηση της) και β)να έχουν καταβάλει το σχετικό παράβολο ενεργοποίησης το οποίο προκύπτει από τους πίνακες του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΕΦΟΑ. Με ενεργοποιημένο ΔΑΤ λαμβάνουν μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα και η Αθλητική Ταυτότητα (η οποία εκδίδεται μόνο μια φορά) αποδεικνύει μόνο την ταυτοπροσωπία.

Οι νικητές είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην έδρα των αγώνων μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα τους για διαιτησία (σε περίπτωση που τους ζητηθεί) με ποινή αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησης. Δεν μπορεί να κάνει διαιτησία αθλητής σε αγωνιζόμενο από τον όμιλο του.

Σύστημα-Τρόπος διεξαγωγής αγώνων: Σύστημα Knock Out. Μέχρι και τον γύρο των 16 οι αγώνες θα διεξαχθούν στα 2 σετ των 6 games (σε περίπτωση ισοπαλίας, 1-1 σετ, tie break των 10 πόντων). Από την γύρο των 8 (προημιτελικοί) θα διεξαχθούν σε 2 νικηφόρα σετ των 6 games.

Η κατάταξη του ΡΟΑ μέχρι τον Μάρτιο

Υπάρχει άθλημα στη Ρόδο που μπορούν να συμμετέχουν αθλητές από 4 έως και 90 χρονών με αγώνες όλο το χρόνο στο νησί, με τουρνουά στα γύρω νησιά, με δυνατότητα συμμετοχής σε τουρνουά σε όλη τη χώρα, την Ευρώπη ή τον υπόλοιπο κόσμο ; Η απάντηση έρχεται από το άθλημα του τένις.

Ένα άθλημα που προσφέρει απίθανες συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους που μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει για πολλά-πολλά χρόνια.

Πρόσφατα όλη η Ελλάδα άρχισε να εξετάζει κάπως επιφυλακτικά το πάλαι ποτέ άθλημα για λίγους και χωρίς να κρύψει ότι γοητεύεται από αυτό αφέθηκε στο να το παρακολουθεί έστω και με ελαφρώς ποδοσφαιρική απόχρωση .

Στα ψυχολογικά οφέλη μέσα από την έκκριση ντοπαμινών και όλων αυτών των παραγόντων που όλα τα αθλήματα προσφέρουν στον άνθρωπο πρέπει στο τένις να προσθέσουμε τα τεράστια οφέλη για την καρδιά καθώς η φύση του αθλήματος είναι τέτοια που εκατοντάδες νέες έρευνες αποδεικνύουν την τεράστια συμβολή στην υγεία των αθλουμένων.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον στο ΡΟΑ (Ροδιακός όμιλος αντισφαίρισης ) όλη τη διάρκεια του έτους διεξάγεται ένα πρωτάθλημα με την ονομασία RHODES RANKING CHALLENGE. Συμμετάσχουν σε αυτό αθλητές όλων των ηλικιών (συμπληρωμένα 14 ) με σκοπό την επικράτηση των 8 καλύτερων στο τέλος του έτους.

Ο κάθε συμμετέχοντας προσπαθεί να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στέλνοντας προκλήσεις-προσκλήσεις μέσω μια online πλατφόρμας του ΡΟΑ σε αθλητές που βρίσκονται έως και 4 θέσεις πιο ψηλά στη βαθμολογία από τους ίδιους. Το τέλος του Μαρτίου βρίσκει την κατάταξη των 20 πρώτων από τους συνολικά 70 συμμετέχοντες ως εξής:

1.Γιώργος Φώκιαλης 223

2.Εμμανουήλ Σταμάτης 210

2.Δημήτριος Χατζηβασιλείου 210

3.Αντώνης Χρυσοβέργης 209

4.Αντώνης Νικηταράς 208

5.Αναστάσιος Βαρέλης 201

6.Σταύρος Χατζημιχάλης 199

6.Αλέξης Μάργκος 199

7.Μιχάλης Καντιδενός 198

8.Γιάννης Σεΐτης 193

9.Θέμος Πιστόλας 189

10.Ευγένιος Σκουρμαλλάς 186

11.Πέτρος Μαυρονικόλας 184

12.Ανδρέας Ιατρός 182

12.Παύλος Σφυρίου 182

13.Ιωάννης Κώτης 165

14.Παναγιώτης Κατταβενός 162

15.Ηλίας Πανάγος 156

16.Μίνωας Μαρινάκης 152

17.Χαράλαμπος Καβουκλής 147

18.Μιχάλης Πλύγκος 146

19.Στέλιος Πόλιας 139

20.Γεώργιος Φράγκος 136

21.Ηλίας Μαλλιαράκης 125

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου