Ειδήσεις

Η ΕΛΑΣ για τους Τούρκους παρατηρητές στα νησιά και Ελληνες στην Τουρκία

Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία ανταλλαγής συνδέσμων-παρατηρητών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με αποστολή την εποπτεία της εφαρμογής των προβλεπομένων στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, ως προς τις επανεισδοχές.
Συγκεκριμμένα:
Από την Τουρκία έρχονται συνολικά 25 κρατικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της γείτονος. Δεν είναι αστυνομικοί – η συγκεκριμένη υπηρεσία στην Τουρκία δεν αποτελείται από ενστόλους.
Αναλυτικά, οι Τούρκοι σύνδεσμοι αστυνομικών καθηκόντων τοποθετούνται: 6 στη Χίο, 8 στη Λέσβο, 5 στη Σάμο, 3 στη Λέρο και 3 στην Κω.
Από την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, φεύγουν 5 αστυνομικοί, από την αντίστοιχη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα τοποθετηθούν οι 3 στο Δικελί (απέναντι από τη Λέσβο) και οι άλλοι 2 στον Τσεσμέ (απέναντι από τη Χίο).
Κατανοητό το ότι πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα. Όταν δε καθοριστούν τα λιμάνια επιστροφής στην Τουρκία, κάτι που προβλέπεται να αποφασιστεί στη διάρκεια σύσκεψης υπηρεσιακών παραγόντων ΕΕ-Τουρκίας μεθαύριο Τετάρτη στην Άγκυρα, θα σταλούν επιπλέον Έλληνες αστυνομικοί στην τουρκική πλευρά.
Σημείωση: Ως προς το θέμα που προέκυψε με το διαβατήριο ενός από τους Τούρκους υπαλλήλους, το οποίο περιείχε σφραγίδα από προηγούμενη επίσκεψή του στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, επισημαίνεται το εξής:
Σε κάθε υπήκοο τρίτης χώρας (και της Τουρκίας) που έρχεται στην Ελλάδα , δεν του απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα αν έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα του ψευδοκράτους. Όμως, αντί να σφραγιστεί το διαβατήριό του, σφραγίζεται βίζα εισόδου σε ξεχωριστό φύλλο χαρτί το οποίο μπαίνει μέσα στο διαβατήριο. Αυτό εφαρμόστηκε και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου