ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις ολοκληρωμένες προτάσεις που αποτελούν κεντρικές προτεραιότητες της κυβέρνησης κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο στους δανειστές κατά την πρώτη ημέρα της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Οι προτάσεις αφορούν την αλλαγή της χρήσης των κερδών από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες (SMP’s και ANFA’s), τη δυνατότητα μεταφοράς των υπερπλεονασμάτων στην επόμενη χρονιά και τη δυνατότητα μεταναστευτικά κονδύλια ύψους 2000 εκατομμυρίων ευρώ να μην περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του πλεονάσματος.

Παράλληλα, ετέθησαν σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο του οικονομικού επιτελείου τα αιτήματα για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ, αλλά και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του 2020, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η απόφαση για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα ληφθεί όταν είναι η κατάλληλη στιγμή. Άλλο το πότε θα εφαρμοστεί»  δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Εκτός από τα δημοσιονομικά, στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές συζητήθηκε και το ζήτημα εκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ενώ αύριο θα συζητηθούν οι αποκρατικοποιήσεις και ο χρηματοοικονομικός τομέας.

πηγή real.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter της Δημοκρατικής. Καθημερινή ενημέρωση στο e-mail σας.