Ειδήσεις

Κορωνοϊός – Μετάλλαξη: Δεν συμφώνησαν οι 27 στα μέτρα αποκλεισμού της Μεγάλης Βρετανίας

Συμφώνησαν ότι… θα συντονιστούν οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών κρατών, δεν τα κατάφεραν ωστόσο να φτάσουν σε συμφωνία για τα μέτρα αποκλεισμού της Μεγάλης Βρετανίας εξαιτίας του μεταλλαγμένου κορονοϊού. Το μόνο στο οποίο κατέληξαν ήταν ο επαναπατρισμός όσων Ευρωπαίων πολιτών το επιθυμούν από το Ηνωμένο Βασίλειο και η προστασία της ζώνης Σένγκεν.

Οι αντιπρόσωποι αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία εθνικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πρόσφατης μετάλλαξης του SARS-CoV-2, κυρίως όσον αφορά τις μεταφορές επιβατών, εμπορευμάτων και φορτίου από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ECDC παρουσίασε τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν την υποστήριξή τους για ταχεία δράση προς μια συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ σε σχέση με μέτρα που εφαρμόζονται στις συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία και ζήτησαν οδηγίες από την Επιτροπή.

Δεδομένης της εμπειρίας στην αρχή της πανδημίας, τα κράτη μέλη τόνισαν επίσης τη σημασία της διατήρησης των συνόρων ανοικτών εντός του χώρου Σένγκεν. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα για τα κράτη μέλη είναι το ζήτημα του επαναπατρισμού πολιτών και νόμιμων κατοίκων που επιθυμούν να επιστρέψουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ολοκληρωμένος μηχανισμός αντιμετώπισης πολιτικών κρίσεων (IPCR) των κρατών μελών της ΕΕ συναντήθηκε σήμερα σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ως συνέχεια της συνάντησης των εκπροσώπων των ηγετών των 27 κρατών μελών χθες.

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου