Προσφυγή στη Δικαιοσύνη και αποχή διαρκείας των δικηγόρων σε όλες τις φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις προγραμματίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αντιδρώντας στις διατάξεις του Νόμου 4337/15 με τις οποίες καταργήθηκαν αναδρομικά ευνοϊκές ρυθμίσεις προηγούμενου νόμου που έδιναν στους μετά την 1-1-1993 ασφαλισμένους δικηγόρους, τη δυνατότητα να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Ο ΔΣΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι «η ψήφιση της παραπάνω διάταξης που έγινε παρά την καθολική αντίδραση όλων των επιστημονικών φορέων που συγκροτούν το ΕΤΑΑ (δικηγόρων, μηχανικών και γιατρών), οδηγεί σε απομείωση των εσόδων του Ταμείου και πλήττει τη βιωσιμότητα του».

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου θα προτείνει αποχή διαρκείας στην ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων ολόκληρης της χώρας ενώ θα συμμετάσχει και στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου. Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου και να αναλάβει ο ΔΣΑ τον συντονισμό δράσης με συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, μηχανικούς και γιατρούς για το θέμα αυτό, ενόψει και της επικείμενης κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ