ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιωργος Χατζημαρκος: Τα νησιά μας ηγούνται της προσπάθειας ανάτασης της εθνικής οικονομίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Οι του­ρι­στι­κές επι­δό­σεις των νη­σιών του Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, καθώς και οι πρω­το­βου­λί­ες της πε­ρι­φέ­ρειας για την επό­με­νη ημέρα βρέ­θη­καν στο επί­κε­ντρο της συ­νέ­ντευ­ξης που έδωσε ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος, στην εκ­πο­μπή του Χάρη Ντι­γρι­ντά­κη, Τρί­πο­ντο στην οι­κο­νο­μία, στον Alpha 98,9.

«Το 2021 πάει πάρα πολύ καλά και συ­νε­χί­ζει κι αυτό έχει πάρα πολύ με­γά­λη αξία. Φέτος κε­φα­λαιο­ποιού­με και την πολύ με­γά­λη επι­τυ­χία του 2020. Αυτό που πε­τύ­χα­με το 2020 ήταν άθλος πραγ­μα­τι­κός. Οταν όλος ο πλα­νή­της ήταν κλει­στός, δεν έβρι­σκε τρόπο, μη­χα­νι­σμό, είχε αμη­χα­νία ή φόβο να ανοί­ξει του­ρι­στι­κά, εμείς κά­να­με το άλμα αυτό και εί­πα­με “θα ανοί­ξου­με, θα λει­τουρ­γή­σου­με”. Κά­να­με μία σεζόν την οποία όλοι χα­ρα­κτή­ρι­σαν μια μικρή σεζόν σε σχέση με το 2019. Ει­λι­κρι­νά δεν κα­τα­λα­βαί­νω πώς γί­νε­ται να συ­γκρί­νεις το ρεκόρ σου με τον συ­να­γερ­μό, δη­λα­δή την πε­ρί­ο­δο της ει­ρή­νης και την πε­ρί­ο­δο του πο­λέ­μου. Η χρο­νιά βγήκε κα­λύ­τε­ρη απ’ ό,τι την πε­ρι­μέ­να­με όλοι. Εμείς εί­χα­με μια ευ­χά­ρι­στη έκ­πλη­ξη στο spending, στη δα­πά­νη ανά επι­σκέ­πτη. Σχε­δόν όλα μας τα νησιά έχουν ήδη πιά­σει τα επί­πε­δα της οι­κο­νο­μί­ας και του ΑΕΠ του 2019, με εξαί­ρε­ση τα δύο πολύ με­γά­λα, τη Ρόδο και την Κω, για τα οποία όμως έχου­με ακόμη δύο μήνες σεζόν μπρο­στά μας. Και για το α’ 10ήμερο του Νο­εμ­βρί­ου έχου­με κρα­τή­σεις», επε­σή­μα­νε ο Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος.

«Με ασφά­λεια σή­με­ρα μπο­ρού­με να κά­νου­με μία πρό­βλε­ψη, όσο πα­ρα­κιν­δυ­νευ­μέ­νο και αν ακού­γε­ται αυτό. Μετά την COVID πε­ρί­ο­δο και μόλις τε­λειώ­σει η παν­δη­μία, θα έχου­με μία έκρη­ξη της ζή­τη­σης σε όλα τα επί­πε­δα στην οι­κο­νο­μία μας, δη­λα­δή ζή­τη­ση και για το development και για το real estate και για το yachting και για τον του­ρι­σμό και τα νησιά μας θα βρε­θούν μπρο­στά να ηγη­θούν πάλι μιας πολύ με­γά­λης δια­δρο­μής ανά­καμ­ψης. Ηδη σή­με­ρα νο­μί­ζω ότι ηγού­νται της προ­σπά­θειας ανά­τα­σης της εθνι­κής οι­κο­νο­μί­ας. Τα απο­τε­λέ­σμα­τά τους είναι ξε­κά­θα­ρα δη­λα­δή. Εχου­με ήδη ξε­πε­ρά­σει τα 2,1 εκατ. αφί­ξεις απευ­θεί­ας από το εξω­τε­ρι­κό με 14.500 μόνο διε­θνείς πτή­σεις. Είναι πάρα πολύ με­γά­λο το εν­δια­φέ­ρον για επεν­δύ­σεις στην πε­ριο­χή», τό­νι­σε ο πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

Πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.