Αθλητικά

Γιώργος Μαυρωτάς: «36 αναφορές αγώνων της S.L.2»

Από τις 46 ποδοσφαιρικές αναφορές που έχει διαχειριστεί η Ε.Π.ΑΘΛ.Α, οι 36 αφορούν σε αγώνες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Αυτό αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Πλατφόρμας, Γιώργος Μαυρωτάς στο 30ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναφέρονται τα εξής:
«Τις δράσεις της ΕΠΑΘΛΑ από την ίδρυσή της παρουσίασε ο γ.γ.Α. και πρόεδρος της Πλατφόρμας, Γιώργος Μαυρωτάς στη διάρκεια των εργασιών του 30ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή από το ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν στη δραστηριότητά της.
Από τις αρχές του 2021 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2022 η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. έχει διαχειριστεί 60 αναφορές/καταγγελίες. Από τις αναφορές αυτές 41 προέρχονται από τη Sport Radar, 10 από το Δίκτυο Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen), οκτώ από την πλατφόρμα αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ και μία από άλλες πηγές.
Οι 46 αναφορές αφορούν σε αγώνες ποδοσφαίρου (36 στη Super League 2, δύο στη Super League 1, επτά στη σε Football League, μία στο Κύπελλο Ελλάδος), οι εννέα στο μπάσκετ (έξι στην Α2 Ανδρών, δύο στην Α1 Γυναικών και μία στη Β’ Εθνική Ανδρών) και μία στο βόλεϊ.
Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση, έως τον Απρίλιο του 2022 είχαν αξιολογηθεί 53 αναφορές/καταγγελίες εκ των οποίων οι 12 χαρακτηρίσθηκαν ως υψηλής ή άμεσης προτεραιότητας και προωθήθηκαν προς περαιτέρω διερεύνηση (ποινική/πειθαρχική). Συγχρόνως η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. έχει προχωρήσει σε δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης προς τα μέλη της αθλητικής κοινότητας με επισκέψεις, φυλλάδια, τηλεοπτικά σποτ και webinars ενώ έχει συμβάλει στη δημιουργία κατάλληλων θεσμικών εργαλείων.
Επίσης, σημαντική είναι και η συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ της Πλατφόρμας και των σχετικών Σχολών ΑΕΙ για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς λόγους στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφορικά με το διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα συμμετέχει πλέον ενεργά στα κέντρα αποφάσεων ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, έχοντας συνεργασία με τις εθνικές πλατφόρμες άλλων χωρών, καθώς και με Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Interpol, UEFA, FIFA, FIFpro.
Σημειώνεται ότι ο γ.γ.Α. και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς έχει εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin ενώ η κ. Μαρία Δημοπούλου από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων εξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών (Group of Copenhagen).
Η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. από τον Μάιο του 2022 θα έχει πρόσβαση και σε άλλα δίκτυα πληροφοριών όπως της GLMS (Global Lottery Monitoring System) και συμμετέχει σε σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Motivaction που στοχεύει στην ενημέρωση/ευαισθητοποίηση αθλητών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου