ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Βόμβα” Χρυσόγονου: Αχρείαστα τα μέτρα και αμφιβάλλω αν κάποια είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μέγεθος γραμμάτων

Για επώ­δυ­να και αχρεί­α­στα που μας επι­βάλ­λουν οι δα­νει­στές έκανε λόγο ο ευ­ρω­βου­λευ­τής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Κώ­στας Χρυ­σό­γο­νος.

«Η συμ­φω­νία είναι επώ­δυ­νη, όπως ήταν επώ­δυ­νες και όλες οι προη­γού­με­νες» είπε μι­λώ­ντας στο «Ε» και χα­ρα­κτή­ρι­σε την λο­γι­κή των δα­νει­στών τι­μω­ρη­τι­κή.

«Είναι μια στο­χευ­μέ­να τι­μω­ρη­τι­κή λο­γι­κή και μας επι­βάλ­λουν μέτρα που από δη­μο­σιο­νο­μι­κής άπο­ψης είναι αχρεί­α­στα, διότι από τη στιγ­μή που εί­χα­με πιά­σει το 2016 πρω­το­γε­νές πλε­ό­να­σμα 4,2% ένα­ντι στό­χου 0,5%, η κοινή λο­γι­κή θα έλεγε να μας δώ­σε­τε ένα μο­ρα­τό­ριουμ και να μην πά­ρου­με άλλα μέτρα πχ για τους επό­με­νους 12 μήνες» ση­μεί­ω­σε και επε­σή­μα­νε στη συ­νέ­χεια:

«Τα μέτρα είναι επώ­δυ­να και αχρεί­α­στα από δη­μο­σιο­νο­μι­κής άπο­ψης και είναι αμ­φί­βο­λο εάν κά­ποια από αυτά είναι σύμ­φω­να με το Σύ­νταγ­μα».

Για το χρέος ο κ. Χρυ­σό­γο­νος τό­νι­σε: «Είναι πολύ δύ­σκο­λο και πα­ρά­λο­γο η κ. Μέρ­κελ και ο κ. Σόϊ­μπλε να οδη­γή­σουν την Ελ­λά­δα σε χρε­ο­κο­πία επει­δή δεν θα τα βρί­σκουν με το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την ελά­φρυν­ση του χρέ­ους. Δεν στέ­κει. Η ελά­φρυν­ση του χρέ­ους πι­στεύω ότι αργά ή γρή­γο­ρα θα γίνει. Αργά ή γρή­γο­ρα συμ­φέ­ρει και τους δα­νει­στές να ελα­φρύ­νουν το χρέος, προ­κει­μέ­νου να απο­πλη­ρω­θούν για μέρος του χρέ­ους μέσω της ανα­χρη­μα­το­δό­τη­σης της χώρας από τις αγο­ρές».

Επί­σης, ο κ. Χρυ­σό­γο­νος ανέ­φε­ρε ότι τα τε­λευ­ταία δύο χρό­νια η κυ­βέρ­νη­ση απορ­ρο­φή­θη­κε στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με απο­τέ­λε­σμα να μην έχουν προ­χω­ρή­σει οι αλ­λα­γές στο κρά­τος. «Τώρα η κυ­βέρ­νη­ση πρέ­πει να τρέ­ξει και θα κρι­θεί από τα απο­τε­λέ­σμα­τα του έργου της», πρό­σθε­σε.

enikos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.