ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη χθες η σύμβαση για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Υπε­γράφη χτες, η σύμβαση ανα­βάθ­μι­σης του Βιο­λο­γι­κού Σταθμού της Ρόδου με την ανάδοχο εται­ρεία «Άκτωρ». Σε συνέ­ντευξη Τύπου που παρα­χώ­ρησε ο δήμαρ­χος Ρόδου, με τους εκπρο­σώ­πους της ανα­δό­χου εται­ρείας και την διοί­κηση της ΔΕΥΑΡ, υπο­γραμ­μί­στηκε η σημασία αυτού του έργου.

«Αυτή εντάσ­σε­ται στις προ­σπά­θειες που γίνο­νται για την προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος στο νησί την οποία θεωρώ πως είναι από τις βασικές μας προ­τε­ραιό­τη­τες. Το νησί έχει παλιές υπο­δο­μές και έχει ανάγκες. Όλα αυτά χρειά­ζο­νται μεγάλες χρη­μα­το­δο­τή­σεις και εδώ, είναι το στοι­χείο στο οποίο η Ρόδος είναι αδι­κη­μένη. Η ΔΕΥΑΡ είναι η μεγα­λύ­τερη επι­χεί­ρηση σε ολό­κληρο το Αιγαίο και έχει μεγάλο έργο να κάνει, σε όλους τους τομείς. Ο Βιο­λο­γι­κός ξεκί­νησε επί θητείας Μάνου Κόκ­κι­νου, εγκαι­νιά­στηκε το 1998 και μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία παρέμ­βαση –πέραν των συντη­ρή­σεων, καθα­ρι­σμών κ.λπ. Οι ανάγκες όμως αυξή­θη­καν κατα­κό­ρυφα και αυτές οι υπο­δο­μές δεν επαρ­κούν πια. Γι αυτό ξεκί­νησε μια μελέτη από το 2013, προ­χω­ρή­σαμε και φτάσαμε εδώ να κάνουμε δια­γω­νι­σμό με τη νομο­θε­σία του 2016. Είμαστε όμως στην ευχά­ρι­στη θέση να υπο­γρά­φουμε την ανα­βάθ­μιση της εγκα­τά­στα­σης επε­ξερ­γα­σίας λυμάτων Ρόδου (Βιο­λο­γι­κού στο Βόδι) με πρ/μό 1,936 εκ. ευρώ από ίδια έσοδα της ΔΕΥΑΡ –τα αντα­πο­δο­τικά τέλη» είπε ο κ. Χατζη­διά­κος, εκφρά­ζο­ντας την ικα­νο­ποί­ησή του για την εξέλιξη αυτή, ενώ ο επό­με­νος στόχος, όπως τόνισε είναι, να λυθεί το θέμα των Βιο­λο­γι­κών στα χωριά και του απο­χε­τευ­τι­κού δικτύου στον Αρχάγ­γελο και στ’ Αφάντου. Το έργο θα παρα­δο­θεί το επόμενο έτος.

Τοπο­θε­τού­με­νος ο πρό­ε­δρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξ. Μανω­λά­κης είπε: «Με αυτά τα έργα δίνουμε μια πολύ καλή απά­ντηση στους συμπο­λί­τες μας, που διε­ρω­τώ­νται πού πηγαί­νουν τα χρήματα από τα τέλη που πλη­ρώ­νουν. Πάνω από 10εκ. ευρώ, σχε­διά­σαμε, δημο­πρα­τή­σαμε και υλο­ποιούμε ως ΔΕΥΑΡ και συνε­χί­ζουμε. Η καθη­με­ρι­νό­τητα, μας έχει θέσει αντι­μέ­τω­πους με τις ανάγκες της σεζόν αλλά εμείς πρέπει να σχε­διά­ζουμε για το μέλλον. Ένας εξο­πλι­σμός που έχει περάσει τόσες δεκα­ε­τίες, έχει υποστεί φθορά και κρίθηκε απα­ραί­τητη η ανα­βάθ­μισή του. Καθη­με­ρινά δίνουμε μάχη για να φέρουμε έργα που το νησί έχει τόση ανάγκη» λέγο­ντας πως επόμενο βήμα είναι, πέραν της δια­χεί­ρι­σης του νερού, η δια­χεί­ριση των λυμάτων στο νησί.

Μιλώ­ντας ο εκπρό­σω­πος της ανα­δό­χου εται­ρείας «Άκτωρ» κ. Πανα­γιώ­της Δια­μα­ντό­που­λος, είπε: «Ο Βιο­λο­γι­κός της Ρόδου είναι από τους μεγα­λύ­τε­ρους και από τους παλαιό­τε­ρους. Έχει όλα τα στάδια επε­ξερ­γα­σίας. Δυστυ­χώς, η Πολι­τεία έφτιαξε τους Βιο­λο­γι­κούς αλλά δεν έχει κατα­λά­βει ότι απαι­τού­νται συντη­ρή­σεις. Η ΔΕΥΑΡ έδωσε μεγάλη μάχη για να δια­τη­ρή­σει τον Βιο­λο­γικό και είναι η κατάλ­ληλη ώρα για να προ­χω­ρή­σει στην επι­σκευή, αντι­κα­τά­σταση μέρους κομ­μα­τιού του εξο­πλι­σμού που θα βοη­θή­σει στην καλύ­τερη και πιο απο­δο­τική λει­τουρ­γία του» δια­βε­βαιώ­νο­ντας πως θα το παρα­δώ­σουν έγκαιρα –χωρίς φυσικά να στα­μα­τή­σει ούτε μία μέρα η λει­τουρ­γία του Βιο­λο­γι­κού.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.