Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου συντάσσεται με την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για κήρυξη συμβολικής δίωρης στάσης εργασίας των δικηγόρων – μελών του από τις ποινικές δίκες των Εφετείων Κακουργημάτων, Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων σήμερα και από ώρα 9.00΄- 11.00΄ για την εφαρμογή του άρθρου 340 ΚΠΔ.
Σημειώνεται ότι σήμερα δεν έχουν προγραμματιστεί δίκες ενώπιον των ανωτέρω δικαστηρίων.
Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται συγκεκριμένα για την τροποποίηση του άρθρου 340 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναφορικά με την προσωπική εμφάνιση του κατηγορουμένου σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της παρ. 1 λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην κωλύεται η διεξαγωγή των δικών μεγάλης διάρκειας, εξαιτίας των συχνών παραιτήσεων των πληρεξούσιων δικηγόρων των κατηγορουμένων ή της ανάκλησης της εντολής που τους έχει δοθεί από τους κατηγορουμένους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ