Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 42χρονο Αλβανό, που συνελήφθη την 18η Ιουνίου 2017 από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα την 18η Ιουνίου 2017 και ώρα 11.35 μετά τον κατάπλου του πλοίου «Βlue Star Patmos» ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών εντόπισε σε αποσκευή του 41χρονου, επιμελώς κρυμμένη σε πλαστικό βάζο κρέμας καλλυντικών, ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 69 γραμμαρίων, σε δύο πλαστικές αυτοσχέδιες συσκευασίες.
Ο 42χρονος, που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωματεμπορία και είχε αποφυλακιστεί το έτος 2011 και πλέον εργάζεται ως πωλητής καλλυντικών, υποστήριξε ότι γνώρισε τυχαία στο Μεταξουργείο της Αθήνας έναν ημεδαπό ονόματι «Κώστα», ο οποίος του ανέθεσε να μεταφέρει την κοκαΐνη σε έναν ημεδαπό στη Ρόδο και εκείνος δέχτηκε διότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Ο αγοραστής, άγνωστος σ’ αυτόν, θα του έδινε με την παράδοση της ποσότητας 1.000 ευρώ, ενώ όπως είπε, θα τον αναγνώριζε από το καπέλο που φορούσε και την πατερίτσα που κρατά. Υποστήριξε ακόμη ότι τα ναρκωτικά επρόκειτο να παραλάβει κάποιος «Θάνος».
Απολογούμενος δήλωσε χρήσης ναρκωτικών και ισχυρίστηκε ότι δεν θα ελάμβανε ως αμοιβή το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ αλλά κοκαϊνη αξίας 1.000 ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της τοξικομανίας του.
-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ σε έναν ημεδαπό, κάτοικο Αθηνών, που κρίθηκε ερήμην ένοχος αγοράς, κατοχής και μεταφοράς κάνναβης.
Ο κατηγορούμενος κατελήφθη από λιμενικούς της Πάτμου, μετά από έρευνα να κατέχει στις αποσκευές του στον λιμένα Σκάλας της Πάτμου την 2α Αυγούστου 2012 ποσότητα 61,4 γραμμαρίων κάνναβης.
Την ποσότητα είχε μεταφέρει ακτοπλοϊκώς στο νησί από τον Πειραιά.

-Η ίδια ποινή επιβλήθηκε ερήμην και σε δύο αλλοδαπούς που συνελήφθησαν την 9η Ιουλίου 2012 στην Κω για κατοχή κάνναβης.
Οι δύο αλλοδαποί κατείχαν συγκεκριμένα ποσότητα 124,40 γραμμαρίων κάνναβης κατανεμημένη σε 29 επιμέρους αυτοσχέδιες αεροστεγείς ναϋλον συσκευασίες.

-Το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, ένας 69χρονος ημεδαπός γιατί μετά από έρευνα που έγινε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 8,93 γραμμαρίων κι ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε 19 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 10 έως 38 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ