Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου έγινε χθες η παρουσίαση της γιορτής του μηχανοκίνητου σπορ, που έχει προγραμματιστεί τον ερχόμενο μήνα (Μάιος 2018) στο νησί και που περιλαμβάνει τρεις μεγάλες εκδηλώσεις.
-Αγώνες Σιρκουϊ στις 5 και 6 Μαΐου 2018, στο αεροδρόμιο Μαριτσών
-Αγώνες  Ντριφτ στις 12-13 Μαΐου 2018, στην πλατεία Δημαρχείου Ρόδου και
-Αγώνες με κλασικά αυτοκίνητα στις 19-20 Μαΐου 2018, στον γύρο του νησιού της Ρόδου.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας.
Παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ο πρώην Υπουργός κ. Σήφης Βαλυράκης, ο πολυπρωταθλητής Ελλάδος κ. Λεωνίδας Κύρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, οι Αντιδήμαρχοι κες. Χατζηλαζάρου και Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου, παλιοί και γνωστοί οδηγοί προσκεκλημένοι από την Αθήνα, εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών Συλλόγων Start Line, Dielpis, ΦΙΜΑ και ΣΙΣΑ, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων στη Ρόδο, παλιοί και νέοι οδηγοί στο νησί, όπως οι κ. Ανδρέας Χαλκιόπουλος και Λάκης Κυπριώτης, αλλά και αρκετοί Ροδίτες και Αθηναίοι δημοσιογράφοι, όπως ο κ. Στράτος Φωτεινέλης, που ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης.

«Στοχεύουμε η Ρόδος να ξαναζήσει όμορφες στιγμές του μηχανοκίνητου αθλητισμού», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημάρχου κ. Χατζηδιάκου. Και συνέχισε, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Να συνεχίσουμε την ιστορία, όπως και την πολύχρονη παράδοση, που ξεκίνησε από την ιταλική κατοχή. Δίνοντας το σύνθημα όλοι μαζί, εμείς, οι άλλοι Φορείς, οι εθελοντές που είναι δίπλα μας, θα επανεκκινήσουμε την όλη γιορτή. Παρά τις δυσκολίες που είχαμε πέρσι, είπαμε να επιμείνουμε φέτος, βλέποντας το μέλλον. Στόχος μας και όχι μακρινός είναι οι Διεθνείς αγώνες. Ο Δήμος Ρόδου θα κάνει ακόμη και ότι δεν μπορεί, για να το πετύχει».
Από την πλευρά του, ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι κάθε τι αναζητεί να γίνει στη Ρόδο είναι θετικό και συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του. «Οι αγώνες θα γίνουν, θα προχωρήσουν και θα εδραιωθούν. Είμαι βέβαιος, ότι η όλη εκδήλωση θα αποδώσει καρπούς».

Ο κ. Βαλυράκης, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Χατζηδιάκο «για την πρωτοβουλία και την γενναιότητα του», όπως είπε χαρακτηριστικά, τόνισε: «Είναι ευκαιρία να βελτιώσουμε την ποιότητα του τουρισμού που έρχεται στην Ελλάδα. Ιδού η Ρόδος, να είναι αφετηρία για μια νέα στρατηγική, τουριστικά και άλλους τομείς, σε όλη την χώρα».
Ο πρόεδρος της STAR LINE κ. Νίκος Πασαλής, είπε ότι στα Μαριτσά θα γίνουν όλες οι προσπάθειες να διεξαχθεί ένας αγώνας υψηλού επιπέδου, με ασφάλεια πάνω από όλα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΜΑΡ κ. Γιάννης Κουφός δήλωσε ότι ο σύλλογος του είναι έτοιμος να στηρίξει την όλη γιορτή, με αγάπη και θέληση.

Ο κ. Μανώλης Διακάκης, πρόεδρος της ΦΙΜΑ, είπε στην παρουσίαση: «Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε κάνει την επανεκκίνηση του αγώνα Ντριφτ. Τώρα, θα περάσουμε στην επιτάχυνση και στο χέρι μας είναι να το κάνουμε σωστά. Οι αγώνες Ντριφτ είναι οι πιο θεαματικοί».

Ακολούθησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Αυτοκινήτων κ. Μιχάλης Μουζούκης που τόνισε ότι στόχος στον «γύρο της Ρόδου», είναι να επανέλθει λίγο από την λάμψη των παλιών αγώνων στο νησί.

Ο λόγος δόθηκε στον κ. Γιώργο Πουσσαίο, σαν μέλος της Dielpis, που αναφέρθηκε στο όνειρο, από τη Ρόδο να ξεκινήσουν ή να επανεκκινήσουν κι άλλοι αγώνες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τα Τρίκαλα και την Κέρκυρα, όπου ήδη έχουν γίνει επαφές. Ο ίδιος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ρόδου για την πρωτοβουλία του, όπως και τους Φορείς και τις εθελοντικές ομάδες, αλλά και όλη την κοινωνία της Ρόδου, για την ζεστασιά τους.

Ο Ροδίτης παλιός οδηγός κ. Ανδρέας Χαλκιόπουλος, είπε: «Η Ρόδος υπήρξε ένας προορισμός μηχανοκίνητου αθλητισμού από τα παλιά χρόνια. Από την εποχή των Ιταλών διοργάνωνε ένα σιρκουί και είχε δύο πίστες αναβάσεων. Μια στον Προφήτη Ηλία και μια στην Φιλέρημο. Το νησί μας χρειάζεται άμεσα μια πίστα, όχι για αγώνες Φόρμουλα 1, αλλά για τουριστική προβολή, όπως έχουν οι Ισπανοί. Ο αγώνας θα πρέπει να είναι πρωταθληματικός. Επίσης, πρέπει να γίνει επανεκκίνηση και στο άνοιγμα του αεροδρομίου Μαριτσών για τις προπονήσεις των οδηγών και αναβατών. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια».

Στην παρουσίαση μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι:
1)Κύρκος Λεωνίδας Πολυπρωταθλητής Ελλάδος οδηγός αγώνων
2)Κουτσίκος Τάκης οδηγός αγώνων
3)Καιταντζής Γιώργος οδηγός αγώνων
4)Χαλιβελάκης Εμμανουήλ ) οδηγός αγώνων
5)Παπαδόπουλος Γιάννης Μάριος (Δημοσιογράφος ΟΤΕ ΤV – Car & drive)
6)Φωτεινέλης Στράτος (Εκφωνητής Αγώνων  – Radio κανάλι 1 Πειραιά – Αttika TV)
7)Κύρτσος Χρήστος (Εκδότης Free Sunday)
8)Πασαλής Νίκος (Πρόεδρος Startline  Διοργανωτής Circuit Μαριτσών)
9)Μουζούκης  Μιχάλης (Πρόεδρος Συλλόγου ΙΣτορικών Αυτοκινήτων)
10)Διακάκης Μανώλης (Πρόεδρος ΦΙΜΑ Διοργανωτής Drift)
11)Κουφός Γιάννης (Πρόεδρος ΣΥΜΑΡ- Συνδιοργανωτής  Circuit Μαριτσών  Drift)
12)Παπανικήτας Μανώλης (Σκηνοθέτης ΕΡΤ)
13)Βαλυράκης Σήφης (πρώην Υπουργός)
14)Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη (Ζωγράφος)
15)Θανάσης Παπαθεοδώρου (Αρχιτέκτων  Μηχανικός –CEO DIELPISFORMULA1 )
16)Ελένη Δημητροπούλου (Αρχιτέκτων Μηχανικός – Γενική Γραμματέας Διέλπις)
17)Γιώργος Πουσσαίος (πρ. Δήμαρχος Ίου – πρ. Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου-πρ. Γενικός Γραμματέας Υπ. Τουρισμού)

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ