Ειδήσεις

Παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του

«Η σημειολογική ίδρυση της αυτοδιοικητικής παράταξής μας στις 7 Μαρτίου 2014, την ημέρα του εορτασμού της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, συμβολίζει τη συσπείρωση όλων των συμπολιτών μας, τους οποίους ενώνει το όραμα μιας συμμετοχικής, δημιουργικής και πολυσυλλεκτικής τοπικής κοινωνίας».
Αυτό ανέφερε εισαγωγικά στην ομιλία του χθες το βράδυ, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου «Γ. Καραγιάννης».
Ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι η παράταξή του είναι πολυδιάστατη, αποτέλεσμα συσπείρωσης αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων…
«Αποτελεί σύνθεση παλιών, άφθαρτων στελεχών, με περισσότερους νέους υποψηφίους. Υποψηφίους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και ιδεολογικές αφετηρίες. Υποψήφιους που έχουν διάθεση και μεράκι να προσφέρουν για τη Ρόδο μας. Γι’ αυτό δεν αναζητήσαμε το χρίσμα ή τη στήριξη κανενός πολιτικού και κομματικού χώρου. Γιατί η μόνη στήριξη που ζητάμε είναι αυτή του Ροδιακού λαού, η οποία μας δεσμεύει απέναντι στον κάθε συμπολίτη και στην κάθε συμπολίτισσά μας».
Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με την αριστοτελική ρήση «το όλον σημαντικότερο του μέρους». Οταν όλοι μαζί συνεργούμε με θετικό και δημιουργικό πνεύμα, το αποτέλεσμα, που παράγεται, είναι πάντα μεγαλύτερο από το μέσο όρο των ατομικών αποτελεσμάτων».
Επεσήμανε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του είναι ο πολίτης..
«Το πρόγραμμά μας είναι δομημένο για να τον υπηρετεί. Η υλοποίησή του θα γίνει μαζί με τους πολίτες γιατί οι πολίτες έχουν προσωπική αντίληψη και γνώση των πραγμάτων και κρίνουν και συγκρίνουν» προσθέτοντας ότι αντίπαλοι στον αγώνα τους «δεν είναι οι άλλες παρατάξεις. Απέναντί μας είναι τα προβλήματα της Ρόδου, είναι όλα αυτά που υποβαθμίζουν τον τόπο μας και όλοι εκείνοι που στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξή της».
Υποσχέθηκε μια Ρόδο:
• Καθαρή, όμορφη στα μάτια του επισκέπτη και του μόνιμου κάτοικου της.
• Του Πολιτισμού και της Παράδοσης, αντάξιας της ιστορίας της.
• Του αθλητισμού και της άσκησης σε κάθε γωνιά του νησιού, για όλες τις ηλικίες.
• Με στοργή στην προσχολική ηλικία
• Της αλληλεγγύης, με τις υπηρεσίες του Δήμου στο πλευρό του Δημότη.
• Με υπηρεσίες πρόνοιας για τους ανήμπορους, τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους.
• Με ενισχύσεις σε ευγενείς εθελοντικές πρωτοβουλίες σε ευαίσθητους τομείς κοινωνικής αρωγής, όπως κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, φροντιστήριο και ακόμη,
• Με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης και ασφάλειας για τους πολίτες.
• Με υποδομές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.
• Με δημόσια κτίρια καθαρά και προσβάσιμα σε όλους, σε άτομα με αναπηρίες, τους ηλικιωμένους, τις μητέρες με τα καροτσάκια των παιδιών και τους ηλικιωμένους. (αναφορά αίθουσας). Με παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά μας και με αξιοπρεπή σχολικά συγκροτήματα
• Με την προώθηση των ενεργειών για την κατασκευή της υπόλοιπης Περιμετρικής οδού πόλεως Ρόδου, και της Νέας Εισόδου πόλης (Αεροδρόμιο- Παστίδα – Νοσοκομείο) Μεσογειακή χάραξη) σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ.
• Με την Επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης με την άμεση κατασκευή υπόγειων και υπέργειων χώρων στάθμευσης.
• Με την Ανάπτυξη του δικτύου πεζοδρόμων και την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων ως μέλος του δικτύου των πόλεων χωρίς αυτοκίνητο.
• Με την άσκηση πίεσης για την γρήγορη κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Ρόδο.
• Με την άμεση αξιοποίηση του φράγματος Γαδουρά και την ολοκλήρωση των δικτύων μεταφοράς και των διυλιστηρίων.
• Με την οριστική επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης μέσω του αγωγού Αρχάγγελος- Αφάντου– Βόδι, καθώς και την κατασκευή μικρών ( compact) βιολογικών όπου δεν υπάρχουν.
• Με την ολοκλήρωση υφισταμένων και την επέκταση δικτύων άρδευσης σε όλες τις γεωργικές περιοχές του νησιού.
• Με την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων των ΧΑΔΑ στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών οδηγιών και την χωροθέτηση υποδοχέα απόθεσης αδρανών υλικών
Επεσήμανε παραπέρα ότι με πόρους που έχουν ήδη δεσμευτεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας θα βελτιώσει το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού με έμφαση στην ολοκλήρωση του κλειστού κολυμβητηρίου Ιαλυσού, του κλειστού γυμναστηρίου Καλλιθέας και την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Ρόδου για την εξυπηρέτηση κυρίως των σωματείων της πόλης στην περιοχή του Περιφερειακού Φυτωρίου.
Θα θέσει σε άμεση προτεραιότητα την ολοκλήρωση και εκτέλεση της μελέτης ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου της πόλης της Ρόδου, από την περιοχή Ψαροπούλας μέχρι το Καρνάγιο, την κατασκευή κτιρίου επιβατών στο λιμάνι της Ακαντιάς και λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Καμείρου, την ολοκλήρωση και υλοποίηση της μελέτης προστασίας των βόρειων ακτών του νησιού από τη διάβρωση από την Κάμειρο μέχρι την Ιξιά.
Υποσχέθηκε ακόμα τη νομιμοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων Φανών και του Πλημυριού Κατταβιάς.
Μίλησε παραπέρα για τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τριτογενή τομέα, για στήριξη της τοπικής παραγωγής, για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, για την καταπολέμηση της ανεργίας και για ενίσχυση του τουρισμού.
Υποσχέθηκε ακόμη ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, πράξεις εφαρμογής των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως με την παράλληλη σύνταξη χωροταξικής μελέτης για όλο το νησί, βαρύτητα στη Μεσαιωνική Πόλη και ανάδειξη της υπαίθρου.

Από το γραφείο τύπου της παράταξης του κ. Φ. Χατζηδιάκου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίου τύπου:
Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των Ροδιτών, στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, αποδεικνύοντας ότι ο χώρος του ΕΒΕΔ ήταν πολύ μικρός, για να χωρέσει τις προσδοκίες των συμπολιτών μας για ένα καλύτερο αύριο.

Εκατοντάδες Ροδιτών, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τους διαδρόμους και τις σκάλες του κτιρίου δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος- Δύναμη Πολιτών» παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, ενός προγράμματος ρεαλιστικού, άμεσα εφαρμόσιμου και κυρίως ενός προγράμματος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νησιού συνολικά και της κάθε δημοτικής ενότητας ξεχωριστά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε έμφαση στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξης «Ρόδος- Δύναμη Πολιτών» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς είμαστε και θα μείνουμε μέχρι τέλους πραγματικά ανεξάρτητοι. Δεν μας υπέδειξε και δεν μας κατεύθυνε κανένας και δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε γνήσια ή νόθα παιδιά της οποίας κομματικής διαδικασίας. Εμείς πορευόμαστε στην κοινωνία ακριβώς και μόνο με όρους της κοινωνίας. Δεν ζητήσαμε την εντολή, ούτε κατευθυντήριες οδηγίες κανενός κομματικού μηχανισμού, ούτε τη συνδρομή ανθρώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Είμαστε αυτοδιοικητικοί και το έχουμε αποδείξει με τη μέχρι τώρα παρουσία μας. Δεν υπηρετήσαμε και δεν υπηρετούμε κανένα κατεστημένο, ούτε υπήρξαμε παρακοιμώμενοι εναλλασσόμενων τοπικών εξουσιών. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος πραγματικά εκπροσωπεί το παλιό και ποιοι ζητούν να φύγει» ανέφερε ο κ. Χατζηδιάκος.

Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου υπογράμμισε την ανάγκη να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα στέλνοντας όμως μήνυμα σε όσους έσπευσαν να κατεβάσουν το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. “Ζήτησα και ζητώ να μας διακατέχει ένα πολιτικός πολιτισμός γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες των καιρών και οι εντολές των συμπολιτών μας. Όμως, νωρίς – νωρίς άρχισαν οι ανοίκειες δηλώσεις τα υπονοούμενα και η παραπληροφόρηση. Σ΄αυτή τη φάση δεν θα τους παρακολουθήσουμε ούτε και θα τους ακολουθήσουμε, στις εκδηλώσεις πανικού που τους διακατέχει. Όμως, έτσι απλά, όταν ξεπεράσουν τους κανόνες της ευπρέπειας και του «ευ αγωνίζεσθαι» δεν θα αφήνουμε τίποτε αναπάντητο. Ας μην αρχίσουν «λοιπών χειρών αδίκων», «Σκληρόν γαρ προς Κέντρον λακτίζειν»” τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου δήλωσε: «Είμαι βαθιά συγκινημένος από την μεγάλη ανταπόκριση των συνδημοτών μας. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου με τιμά και τους διαβεβαιώνω πως εγώ και οι συνεργάτες μου θα παλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους, στις ανάγκες του τόπου μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους συμπολίτες μας που χρειάστηκε να παραμείνουν εκτός του κτιρίου επειδή ο χώρος που επιλέξαμε τελικά δεν ήταν επαρκής για να χωρέσει όλους όσοι ήρθαν να ακούσουν τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας για τη Ρόδο που όλοι αγαπάμε. Η παρουσία του κόσμου στο αποψινό μου κάλεσμα με γεμίζει ευθύνη, δύναμη και ελπίδα για το δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Για άλλη μια φορά θέλω να καλέσω όλους όσοι συμμερίζονται τις δικές μας αγωνίες και μοιράζονται τους ίδιους στόχους να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα μας» υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος-Δύναμη Πολιτών» κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Σήμερα Σάββατο 22 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και την κοινωνική λειτουργό Κατερίνα Βορεινάκη επισκέφτηκε τα ιδρύματα ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων, Ορφανοτροφείο Θηλέων και το Χαραλάμπειο Γηροκομείο. Αμέσως μετά παρακολούθησε το σεμινάριο για τα εργασιακά θέματα που διοργάνωσαν το Οικονομικό Επιμελητήριο και το Κ.Ε.Κ. «Γεώργιος Γεννηματάς», συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους- οικονομολόγους και δικηγόρους.

Το απόγευμα θα κάνει παρέμβαση στην ημερίδα της ΔΕΡΜ Α.Ε. για την «Αξιοποίηση των Πηγών Καλλιθέας», όπου θα αναφερθεί στην ανάγκη «εμπλουτισμού του τουριστικού μας προϊόντος με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού». Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με μέλη της παράταξης θα παραβρεθεί και στην ημερίδα «Παραδοσιακές Τέχνες & Τοπικά Προϊόντα: Προοπτικές Νέων Μορφών Επιχειρηματικότητας» που συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Κ.Ε.Κ. «Γ. Γεννηματάς» στα Απόλλωνα.
Αύριο 23 Κυριακή θα παρακολουθήσει την Θεία λειτουργία στην εκκλησία των Απολλώνων όπου θα λειτουργήσει ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «Πανάκεια» στον Αρχάγγελο, συνοδευόμενος από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο, ιατρό Αννα Ζωάννου όπου θα έχουν ενημερωτική συνάντηση με τον ψυχίατρο Αναστάσιο Πλατή για τη λειτουργία της Εταιρείας. Ο κ. Χατζηδιάκος θα δώσει το «παρών» και στο «Φεστιβάλ της Ιστρίου». Το πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στην Πυλώνα, όπου θα έχει συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο για τα θέματα υποδομών (Οδοποιία, Γήπεδο 5Χ5, γεώτρηση κλπ) που απασχολούν το δημοτικό διαμέρισμα Λινδίων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου