Ειδήσεις

Ξεκινά η ανακαίνιση του Ακταίον στην Κω

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινάει άμεσα η εκτέλεση του έργου ανακαίνισης του Ακταίον. Ένα από τα πλέον καλαίσθητα και ιστορικά κτίρια της Ιταλικής περιόδου το ξενοδοχείο «Γιασεμί» (Albergo Gelsomino), σημερινό «Ακταίον» σχεδιάστηκε το 1927 από τον αρχιτέκτονα Rodolfo Petracco ο οποίος το 1928 σχεδίασε και την διακόσμηση.

Το έργο της ανακαίνισης του Ακταίον, προϋπολογισμού εκατόν δέκα χιλιάδων ευρώ (110.000€), είναι ενταγμένο στην Β Φάση του προγράμματος Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπλασης των οικιστικών περιοχών του νησιού και αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού ανάδειξης, ανακαίνισης, προβολής και λειτουργικής αξιοποίησης των κτιρίων της Ιταλικής περιόδου.

Η ανακαίνιση και ανάδειξη του Ακταίον, του πρώην κτιρίου της Φιλαρμονικής και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού και την αναζωογόνηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Με την ολοκλήρωση των δύο φάσεων του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπλασης που περιλαμβάνουν ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις σε ολόκληρη την έκταση του νησιού οι συμπατριώτες μας και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν μία πλήρως αναβαθμισμένη και λειτουργική εικόνα των βασικών οικιστικών περιοχών του νησιού μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου