Ειδήσεις

Διατηρείται στο προσκήνιο το πρόβλημα της ΔΕΥΑΡ

Να μην δημοσιευθεί ακόμη η απόφαση για τις απολύσεις των 61 εργαζόμενων της πρώην ΔΕΥΑΙ προκειμένου να γίνουν ενδιαμέσως οι δέουσες κινήσεις στα αρμόδια υπουργεία, ζήτησαν χθες από το δήμαρχο, μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ιαλυσού.

Τα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ιαλυσού εκτιμούν πως αν κατατεθεί τώρα η νομοθετική ρύθμιση χωρίς να έχει δημοσιευθεί η απόφαση για τις απολύσεις, μπορεί να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους.
Το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκαν οι εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑΙ αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ιαλυσού, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ.

Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου παρουσία του βουλευτή της ΝΔ κ. Β. Υψηλάντη. Τα μέλη του συμβουλίου έκριναν πως θα πρέπει να σταλούν με τη μορφή επιστολής ίσως συγκεκριμένα ερωτήματα στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ. Επίσης ανακοινώθηκε πως την επόμενη Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει. Στην επίσκεψη θα λάβει μέρος και ο χωρικός αντιδήμαρχος Ιαλυσού κ. Μιχάλης Κινδυλίδης.
Επεισόδιο δημιούργησε ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού κ. Στέργος Στάγκας που διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί δεν κλήθηκε στη συνεδρίαση.
Ενημέρωση για το θέμα αυτό θα γίνει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου.

«Έχουμε καθυστερήσει πολύ στο θέμα αυτό. Κάναμε ό,τι ήταν καλύτερο. Τελούμε σε αναμονή της κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα. Θεωρώ όμως ότι αυτή η κωλυσιεργία είναι επικίνδυνη», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη διάσταση που έχει πάρει το θέμα.
«Έχω δεχθεί πολλές οχλήσεις από ΜΜΕ των Αθηνών για το θέμα αυτό που παίρνει διαστάσεις. Άρχισα να φοβάμαι για τα χειρότερα τη στιγμή που είναι σκληρός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται από το κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς η ΤΑ και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία που είχε χθες με στελέχη της ΔΕΥΑΡ ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε:
«Συζητήσαμε για θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα. Επίσης προγραμματίσαμε τα ζητήματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες».

Διαστάσεις προσέλαβε το θέμα και στον αθηναϊκό τύπο
Στο μεταξύ μεγάλες διαστάσεις προσέλαβε με εκτενή δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό τύπο το θέμα.
Με τίτλο “Ιστορίες πελατειακής τρέλας:

Η περίπτωση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Ρόδου” η εφημερίδα τα Νέα αναφέρεται στο ζήτημα επισημαίνοντας εισαγωγικά τα εξής:
“Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Ιαλυσού Ρόδου καταργήθηκε, αλλά οι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν χωρίς να καλύπτουν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης (έγγραφο). Στο μικροσκόπιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη μπαίνουν ανάλογες περιπτώσεις υπαλλήλων σε όλο τον δημόσιο τομέα”.

“Τα Νέα” δημοσίευσαν την έκθεση του ΑΣΕΠ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η “δημοκρατική”.
Ανάλογες αναφορές έγιναν και στην “Καθημερινή” αλλά και στον “Αντέννα” με τίτλο μάλιστα “57 «ποντικούς» των διορισμών «ξετρύπωσε» το ΑΣΕΠ”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου