Ειδήσεις

Επίσκεψη της “LE CORDON BLEU” στην Ρόδο

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων & Κυκλάδων πραγματοποίησε παρουσίαση με την παγκοσμίου φήμης σχολή Γαστρονομίας Le Cordon Bleu στην Ρόδο, στις 16 Ιανουαρίου.

Συμμετέχοντες υπήρξαν μαθητές από σχολές των Δωδεκανήσων και Κυκλάδων καθώς και Μέλη της Λέσχης.

Η Le Cordon Bleu στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην Ελλάδα θα δώσει 3 υποτροφίες στο Basic Cycle του Διπλώματος Κουζίνας, στο Λονδίνο και μία ‘μερική’ υποτροφία στο Παρίσι για όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν το ‘Wine & Management’ Diploma. Ένα πρόγραμμα για το Κρασί, που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη στιγμή.

Ο Chef της Le Cordon Bleu του Λονδίνου, Daniel Hardy, παρασκεύασε μία συνταγή με βάση την τσιπούρα (Sea bass Ceviche) η οποία περιλάμβανε πολλές τεχνικές.
Η Κα Barbara Gauduchon από την Le Cordon Bleu των Παρισίων, εξήγησε αναλυτικά στους παρευρισκόμενους, την μεθοδολογία εκμάθησης της σχολής, καθώς και τα Βασικά προγράμματα που συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις σχολές της Le Cordon Bleu σε όλο το κόσμο.
Οι ενδιαφερόμενοι στο τέλος της παρουσίασης έδωσαν ένα ‘γραπτό τεστ’ όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν από 1 εώς 3 υποτροφίες.

Η Le Cordon Bleu δραστηριοποιείται και στις 5 Ηπείρους με πάνω από 58 σχολές και 30,000 ετήσιους σπουδαστές κάθε χρόνο.

Ευχαριστούμε τον αντιπρόσωπο της σχολής στην Ελλάδα, Χάρη Χαραλαμπίδη για την ευκαιρία, να έρθουμε σε επαφή με την σχολή αυτή και να παρακολουθήσουμε από κοντά την παρουσίαση.
Ελπίζουμε οι υποτροφίες να ‘πέσουν’ σε δικά μας παιδιά καθώς η περιοδία τους έληξε στο νησί μας μετά από μία εβδομάδα παρουσιάσεων ανά την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη, Ρόδος).

Αυτή την εποχή η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων & Κυκλάδων υλοποιεί σεμινάρια που απευθύνονται στους επαγγελματίες με τα παρακάτω θέματα:
• Σύγχρονη & παραδοσιακή ζαχαροπλαστική
• Μαρινάδες
• Επεξεργασία & συντήρηση τροφίμων
• Σύνθεση μενού
• Σκάλισμα σε φρούτα & λαχανικά

Στο τέλος Ιανουαρίου, η η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων & Κυκλάδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα παρουσιάσει στα πλαίσια της 2ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» τα «γευστικά παντρέματα» των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και θα μυήσουν στην ποιότητα των προϊόντων και των παραδοσιακών και σύγχρονων πιάτων τους επισκέπτες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου