Τοπικές Ειδήσεις

Τα παιδιά αποδεικνύουν ότι η μουσική γεφυρώνει τη διαφορετικότητα, συνθέτοντας ένα καλύτερο κόσμο

 

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου με σκοπό την ενίσχυση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας του συστήματος κοινωνικής προστασίας λειτουργεί Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά. Ειδικότερα, το Παράρτημα αποσκοπεί στην ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης της ομάδας Ρομά, που βιώνει πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό. Βασικό μέλημα αποτελεί ο τομέας της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του οποίου αποβλέπεται η αύξηση της ένταξης των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και ο εγγραμματισμός ενηλίκων Ρομά, που επιθυμούν να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα.

Εν όψει των Χριστουγέννων, μέσα σε κλίμα αγάπης, συνεισφοράς και αλληλεγγύης και με πρωτοβουλία του κ. Μάνου Χατζημαλωνά από το «Φιλότιμο Ίδρυμα» διοργανώθηκε χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Ρόδου, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι μαθητές Ρομά. Ο κος Γεώργιος-Ευθύμιος Τριάντος, αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής και τα στελέχη του Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με τους κ. Γιώργο Λεριά, διευθυντή του 6ου Δημοτικού σχολείου, κ. Κυριάκο Κυριακούλη, διευθυντή των Εκπαιδευτήριων «Ροδίων Παιδεία» – τμήμα Γυμνασίου, κας Σοφίας Καραγιαννίδου, διευθυντρίας του 4ου ΓΕΛ Ρόδου καθώς και των καθηγητών/καθηγητριών κ. Χατζή Ιωάννη, κ. Γιώργο Ξανθόπουλο, κα. Λίνα Φιλιππάκη και κα. Ελένη Φλουρή απέδειξαν ότι η μουσική μπορεί να γεφυρώσει τη διαφορετικότητα και ότι τα παιδιά δεν θέτουν όρια και σύνορα, αλλά όλα μαζί μπορούν να συνθέσουν ένα καλύτερο κόσμο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έγιναν μια παρέα τραγουδώντας κάλαντα, σκορπίζοντας χαμόγελα και στιγμές ευτυχίας. Στο τέλος μοιράστηκαν γλυκίσματα και πολλές ευχές για ευτυχισμένη νέα χρονιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου