Τοπικές Ειδήσεις

Ενημερωτική συνάντηση του Νεκτάριου Σαντορινιού με τους Προϊσταμένους Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Τις έδρες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου επισκέφθηκε χθες (19/10) ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με τους Προϊσταμένους των δύο Διευθύνσεων, κ. Χαράλαμπο Ψαρά και κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, αντίστοιχα, έτσι ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα του Νομού, μετά και την συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων αποτέλεσε η προάσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας και η ανάγκη λήψης και τήρησης των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια και προστασία της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εν μέσω, μάλιστα, του δεύτερου πανδημικού κύματος.

Για την προσεκτική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές, κοινή διαπίστωση όλων ήταν, η ανάγκη κάλυψης των σχολικών μονάδων με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, οι τάξεις με λιγότερους μαθητές, ο επαρκής εφοδιασμός των σχολικών μονάδων με είδη υγειονομικής προστασίας, η ενίσχυση των εξ αποστάσεως εκπαιδευτικών εργαλείων για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η έγκαιρη αναπλήρωση των εκπαιδευτικών κενών, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού (covid), που δίνονται σε ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών.

Η υπεύθυνη τήρηση των πρωτοκόλλων καθαριότητας, επισήμανε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, προτάσσει, την αύξηση χρηματοδοτικών πόρων των ΟΤΑ, οι οποίοι και έχουν την ευθύνη δαπάνης για τους εργαζόμενους καθαριότητας. Επιπλέον, όπως σημείωσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, είναι πρακτικά αδύνατη σε τάξεις 25 μαθητών. Η αλλαγή στο Νόμο για αύξηση του ορίου των μαθητών, ανά τάξη, που έφερε η Κυβέρνηση, στην αρχή μάλιστα της έξαρσης της πανδημίας, χωρίς να έχουν προστεθεί ή αναδιαμορφωθεί κατάλληλα οι σχολικές αίθουσες, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία για την εξέλιξη της σχολικής χρονιάς.

Ένα ακόμα μείζον ζήτημα που συζητήθηκε είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως επισημάνθηκε, ιδιαίτερα για τον δυτικό οδικό άξονα (Ρόδος-Σορωνή), η αρμόδια Διεύθυνση έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από γονείς, αφού τα παιδιά τους αναγκάζονται να επιβαίνουν σε λεωφορεία με πληρότητα στο 100%. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου σχολίασε ότι είναι απορίας άξιο, όταν υπάρχουν κανόνες υγιεινής για τους κλειστούς χώρους και τις σχολικές αίθουσες, να μην λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού κατά τη μεταφορά των μαθητών. Για την προστασία των παιδιών, αλλά και όλης της κοινότητας, πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει άμεσα σε ξεχωριστές συμβάσεις ανάθεσης, για την αποκλειστική μεταφορά των μαθητών, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τέλος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, απευθυνόμενος προς τους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού για τις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλουν στήριξης της Δημόσιας Παιδείας, διασφαλίζοντας ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο στη νησιωτική περιοχή μας, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική και σύνθετη συγκυρία. Ιδιαίτερα, ακόμη σημείωσε τη συμβολή του προσωπικού των αρμόδιων Διευθύνσεων του Νομού, το οποίο και βοήθησε στην επίλυση δυσλειτουργιών και άλλων κρίσιμων ζητημάτων που οδήγησαν στην ομαλή έναρξη και πορεία αυτής της δύσκολης σχολικής χρονιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου