Πολιτιστικά

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Εκτός των ορίων της Δωδεκανήσου οι πολιτιστικές δραστηριότητες της Περιφέρειας”

«Δεν περιορίζονται στα δικά μας σύνορα οι δραστηριότητες του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Διότι ο πολιτισμός, δεν έχει όρια, κλισέ και περιορισμούς. Προάγει το ελεύθερο πνεύμα και ενώνει τους λαούς. Γεννιέται κανείς σε έναν τόπο που υπεραγαπά και στη συνέχεια της ζωής, του, δένεται και με άλλους, όταν του ταιριάζει η κουλτούρα σε πολλά επίπεδα. Διότι  ο πολιτισμός, είναι ιδέα μέσα από την ιστορία, που μετατρέπεται σε δράση και μεταλαμπαδεύεται σε επόμενες γενιές.

Έχουμε χρέος, να διαφυλάξουμε, να προωθήσουμε τις δικές μας πολιτιστικές βάσεις και να μπούμε στο πνεύμα άλλων, διαφορετικών πολιτισμών, ανακαλύπτοντας τα κοινά σημεία με αυτά του δικού μας, θαυμάζοντας τα νέα στοιχεία κάθε άλλης κουλτούρας και εισπράττοντας, ό,τι καλύτερο μπορεί αυτή να μας δώσει. Διότι η ιστορική διαδρομή, διδάσκεται μέσα από τον πολιτισμό. Και ο πολιτισμός, όπως και ο αθλητισμός, προάγουν το πνεύμα της ειρήνης. Είναι τρόπος ζωής. Είναι ελευθερία πνεύματος που προσφέρει συναισθηματικά μηνύματα.» δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Α.  Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, αναφερόμενος στο μεγάλο, καλλιτεχνικό υπερθέαμα, τραγουδιού, θεάτρου  και χορού, με νέους, ταλαντούχους καλλιτέχνες από τη Ρωσία και την Ελλάδα που θα διαγωνιστούν σε παραδοσιακούς χορούς, μπαλέτο, όπερα, jazz.

Και συνέχισε: «Όταν ανατρέχουμε στην αρχαιότητα, διαπιστώνουμε ότι τα σύνορα μεταξύ χωρών και πόλεων, ήταν φυσικά: ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, βουνά κλπ. Τα ίδια σύνορα, καταργούντο, ανάλογα με τις ανάγκες των λαών. Πείνα, οικονομικές ανάγκες και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Που σημαίνει ότι, από την αρχαιότητα ο πολιτισμός, καταργεί σύνορα» τόνισε ολοκληρώνοντας.

Το International Art FestivalTreasure of Hellas , με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα λάβει χώρα στη Ρόδο, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στο Κινηματοθέατρο ΡΟΔΩΝ. Οι νικητές του διαγωνισμού, θα λάβουν μέρος στο μουσικοχορευτικό γκαλά, της Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου, ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.

Να σημειωθεί ότι, είσοδος για το κοινό, θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου