ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Dodekanisos Seaways-30οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
399

Και τα δύο τα­χύ­πλοα κα­τα­μα­ράν, «Δω­δε­κά­νη­σος Εξ­πρές» και «Δω­δε­κά­νη­σος Πράιντ» διέ­θε­σε η Dodekanisos Seaways για την επι­τυ­χή διορ­γά­νω­ση της με­γα­λύ­τε­ρης αθλη­τι­κής γιορ­τής του αια­γαιο­πε­λα­γί­τι­κου χώρου, όπως είναι οι «Αι­γαιο­πε­λα­γί­τι­κοι Αγώ­νες Στί­βου», που απο­τε­λούν πλέον, επί τρεις δε­κα­ε­τί­ες, το ση­μα­ντι­κό­τε­ρο αθλη­τι­κό γε­γο­νός για τα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αι­γαί­ου.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, μετά από έγκρι­ση του αρ­μό­διου υπουρ­γεί­ου Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής, η ναυ­τι­λια­κή μας εται­ρεία τρο­πο­ποί­η­σε τα δρο­μο­λό­για των δύο τα­χύ­πλο­ων με­τα­φέ­ρο­ντας τους αθλη­τές και τους αθλη­τι­κούς πα­ρά­γο­ντες στην Κω, που, φέτος, φι­λο­ξε­νεί τους αγώ­νες.

Το «Δω­δε­κά­νη­σος Εξ­πρές» ανα­χώ­ρη­σε το πρωί της πε­ρα­σμέ­νης Πέμ­πτης από τη Ρόδο με προ­ο­ρι­σμό τη Μυ­τι­λή­νη με­τα­φέ­ρο­ντας με την ευ­και­ρία και επι­σκέ­πτες στο πα­νέ­μορ­φο νησί του Βο­ρεί­ου Αι­γαί­ου. Το πρωί της Πα­ρα­σκευ­ής ανα­χώ­ρη­σε από τη Μυ­τι­λή­νη, με προ­ο­ρι­σμούς τη Χίο, Σάμο, και Κω με­τα­φέ­ρο­ντας 330 αθλη­τές, αθλη­τι­κούς πα­ρά­γο­ντες και συ­νο­δούς.

Την ίδια μέρα το τα­χύ­πλοο κα­τα­μα­ράν «Δω­δε­κά­νη­σος Πράιντ» με­τέ­φε­ρε τους συμ­με­τέ­χο­ντες στους «Αι­γαιο­πε­λα­γί­τι­κους Αγώ­νες», στην Κω, από τη Ρόδο και τα νησιά του βο­ρεί­ου συ­γκρο­τή­μα­τος Πάτμο, Λει­ψούς, Λέρο και Κά­λυ­μνο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δό­θη­κε η κα­λύ­τε­ρη λύση σχε­τι­κά με τη δια­κί­νη­ση των αθλη­τών, των προ­πο­νη­τών, και γε­νι­κό­τε­ρα των αθλη­τι­κών πα­ρα­γό­ντων, λαμ­βά­νο­ντας υπ’ όψη ότι σε προη­γού­με­να χρό­νια έπρε­πε να με­τα­βούν στην Αθήνα και από ’κει, με πλοία και αε­ρο­πλά­να, να με­τα­βούν στο νησί που φι­λο­ξε­νού­σε τους αγώ­νες, γε­γο­νός που απαι­τού­σε πε­ρισ­σό­τε­ρο χρόνο και υψηλό οι­κο­νο­μι­κό κό­στος.

Να ση­μειω­θεί ότι οι 30οι Αι­γαιο­πε­λα­γί­τι­κοι Αγώ­νες άρ­χι­σαν χθες και ολο­κλη­ρώ­νο­νται σή­με­ρα, με ιδιαί­τε­ρη επι­τυ­χία, όπως ανα­φέ­ρουν οι διορ­γα­νω­τές, στο νησί του Ιπ­πο­κρά­τη.

Στους αγώ­νες συμ­με­τέ­χουν πε­ρισ­σό­τε­ροι από 400 αθλη­τές.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.