Λόγω της πυρκαγιάς της 18ης Ιουλίου 2023 επίκειται η άμεση έκδοση απόφασης απαγόρευσης θήρας, στις περιοχές του Δήμου Ρόδου, που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ώστε τα είδη της άγριας πανίδας να προστατευτούν και να ανακάμψουν πληθυσμιακά.
Η περιοχή απαγόρευσης θα περιλαμβάνει το σύνολο των καμένων εκτάσεων και επαρκή περιφερειακή ζώνη, που δεν καταστράφηκε από την πυρκαγιά, εμβαδού που θα προσεγγίζει τα 300.000 στρέμματα.
Η περιοχή απαγόρευσης οριοθετείται με διακριτά όρια επί του εδάφους, ώστε να είναι σαφή για τους κυνηγούς.
Επίσης, σημαντική προστασία στην άγρια πανίδα παρέχουν και τα τέσσερα Καταφύγια Άγριας Ζωής, που εφάπτονται στην καμένη περιοχή, συνολικού εμβαδού 85.000 στρεμμάτων, επιπλέον των 300.000 στρεμμάτων.
ΠΗΓΗ: dasarxeio








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.