Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου Καρπάθου με εκπρόσωπο του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου

Την ίδρυση ενός Λαογραφικού Μουσείου Καρπάθου προγραμματίζει ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου, επιθυμώντας να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακίνητο στο νησί της Ρόδου που του παραχώρησε ο ΟΔΑΠ (Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Την ευχάριστη αυτή είδηση ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Καρπάθου η κα Ειρήνη Γεργατσούλη- Γιάννουστα, Γραμματέας του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής της με τον Δήμαρχο Καρπάθου.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Γιάννουστα στόχος της ίδρυσης του Λοαγραφικού Μουσείου Καρπάθου στην καρδιά της Ρόδου θα είναι αφενός η συγκέντρωση υλικού από την Κάρπαθο, παραδοσιακής και λαογραφικής αξίας και αφετέρου η συγκέντρωση πληροφοριακού – τουριστικού υλικού για να λειτουργεί το Μουσείο και ως πόλος έλξης της Καρπάθου σε όσους το επισκέπτονται. Για αυτό σε πρώτη φάση έγινε και η σχετική επικοινωνία με τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Καρπάθου σε θέματα τουρισμού κ. Ανδρέα Τσαγκάρη.

 

Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Θεμ. Νισύριος δήλωσε σύμφωνος με την εν λόγω πρωτοβουλία έχοντας ήδη ανάλογη εμπειρία από παροικιακούς Συλλόγους στην Αμερική.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου