Αθλητικά

Έρχεται στον Ρ.Ο.Α. το τριεθνές τουρνουά τένις

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης σε συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου διοργανώνουν ένα τριεθνές τουρνουά τένις με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό από τις 13 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου. Με αποστολές από το Jug tennis club από τα Σκόπια,  την Ioannidis tennis Academy της Λεμεσού, την Silivri tennis academy της Κωνσταντινούπολης αλλά και αθλητές από όλη την Ελλάδα η συγκεκριμένη διοργάνωση φιλοδοξεί να κλέψει την παράσταση καθώς επιτρέπει σε αθλητές από διαφορετικές χώρες να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα ενισχύοντας το επίπεδο συναγωνισμού.

Στις ακριτικές περιοχές του Αιγαίου η συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες είναι πολύ δύσκολη καθώς το κόστος μετακίνησης-διανυκτέρευσης είναι πολύ μεγάλο αλλά και η αναβολή κάποιου τουρνουά λόγω καιρικών συνθηκών συχνή.

Συνήθης λοιπόν πρακτική στα νησιά μας είναι τα παιδιά να συμμετέχουν περισσότερο στα περιφερειακά πρωταθλήματα που γίνονται σε Κω, Κάλυμνο και Ρόδο και σπανιότερα στα εθνικά πρωταθλήματα. Μέχρι να δημιουργηθεί η πολυπόθητη λοιπόν Ένωση Αιγαίου εγχειρήματα όπως η τριεθνής συνάντηση από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου αλλά και το ITF Junior από τις 1 έως τις 7 Οκτωβρίου στη Ρόδο είναι σημαντικότατα για την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και την αποτύπωση της επισήμως. Η ευκαιρία που δίνεται στα παιδιά των 4 ομίλων της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου, της Λέρου, της Λέσβου αλλά και της Πάτμου να συμμετάσχουν σε κάποιο τουρνουά με αθλητές που δεν έχουν ξαναδεί είναι μεγάλη και σίγουρα οι αποφάσεις της ομοσπονδίας στη σωστή κατεύθυνση. Η Ρόδος με συνδιοργανωτές τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου φαίνεται να αγκαλιάζουν τις διοργανώσεις αυτές και θα προσπαθήσουν άλλη μια φορά να φανούν αντάξιοι της φήμης του νησιού όσον αφορά την φιλοξενία και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών.

Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης:

Ημερομηνίες γεννήσεως-Δικαίωμα συμμετοχής ανά κατηγορία:

12άρια (2006-2008) και τα 10άρια αν έχουν κλείσει τα 10 έως 12/9/2018

14άρια (2004-2007) και τα 11άρα αν έχουν κλείσει τα 11 έως 12/9/2018

16άρια (2002-2005)

Έδρα: Ροδιακός Ο.Α.

Επιφάνεια γηπέδων: 5 green set και 2 χωμάτινα

Μπάλες: Wilson

Υπεύθυνοι αγώνων:

Διευθυντής αγώνων: Πανάγος Μιχάλης 6942011005

Τεχνική υποστήριξη: Αδαλόγλου Μιχάλης 6936555074, Σοκατλίδης Χρήστος 6936628381, Αλεξίου Νίκος 6944437451, Παπαδημητρίου Δημήτριος (6974072399, Μούρτζιος Χρήστος 6945752494.

Επιδιαιτητής αγώνων: Σκουρμαλάς Ευγένιος 6942222357

Δηλώσεις-αποσύρσεις:

Ημερομηνία δήλωσης-απόσυρσης: έως Δευτέρα 10/9/2018 και ώρα 12.00

Δήλωση συμμετοχής αθλητών με Ελληνικό αριθμό Μητρώου: Θα γίνεται από τους συλλόγους ή ατομικά από τους αθλητές, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.e-efoa.gr. Οι αθλητές χωρίς πρόσβαση μπορούν να λαμβάνουν κωδικούς με τη βοήθεια των σωματείων τους. Το σωματείο μπορεί να ακυρώσει τη συμμετοχή τιμωρημένου αθλητή εφόσον έχει ενημερώσει για την τιμωρία την ΕΦΟΑ.

Δήλωση συμμετοχής ipin αθλητές διεθνών: Φόρμα δήλωσης συμμετοχής σε μορφή excel στο email του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης roa1949@yahoo.gr.

Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλήματος:

Ανοικτής συμμετοχής

Οι αγώνες θα είναι knock out με consolation για τους αθλητές που θα χάσουν στον 1ο γύρο. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε 2 νικηφόρα σετ με το σύστημα NO-AD με 3ο set Match Tie Break των 10 πόντων.

Το τουρνουά είναι βαθμολογούμενο. Η σύνθεση του ταμπλό θα γίνει με τη βαθμολογία της 26ης εβδομάδας. Θα ισχύσει ο κανονισμός NO LET RULE.

Ενημέρωση αγώνων

Ώρες προσέλευσης αθλητών για εγγραφή (sign in): Οι ώρες προσέλευσης για το sign in θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 14.00 από τον επιδιαιτητή των αγώνων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-efoa.gr.

Κλήρωση αγώνων: Θα γίνει δημόσια στις εγκαταστάσεις του διοργανωτή Ομίλου αμέσως μετά το τέλος του sign in.

Υποχρεώσεις αθλητών:

-Οι αθλητές εξωτερικού δεν υποχρεούνται σε κάρτα αθλητή.

-Δελτίο Ατομικής Ταυτότητας (ΔΑΤ), όπως αυτή εκδίδεται από την Ομοσπονδία. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι έχουν ενεργοποιήσει το Μητρώο τους με την καταβολή του σχετικού παράβολου και την κατάθεση ιατρικής βεβαίωσης, που πρέπει να έχει εκδοθεί μέσα στο 2018. Το ΔΑΤ περιλαμβάνει και το κόστος της Κάρτας Αθλητή.

Για το 2018 ορίζεται ως εξής:

Δελτία μικρότερα από τους αριθμούς μητρώου 41636/90201: 35 ευρώ

Δελτία μεγαλύτερα ή ίσα από τους αριθμούς μητρώου 41637/90202: 25 ευρώ

-Παράβολο συμμετοχής 20 ευρώ μονά και διπλά. Οι νικητές είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην έδρα των αγώνων μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα τους για διαιτησία (σε περίπτωση που τους ζητηθεί) με ποινή αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησης. Δεν μπορεί να κάνει διαιτησία αθλητής σε αγωνιζόμενο από τον Όμιλο του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου