Για τις μεταστεγάσεις σχολείων, τις   πληρωμές των καθαριστριών αλλά και την  παράκαμψη  εμποδίων  για προμήθειες σχολικών ειδών, εξαιτίας των capital controls,   συζήτησαν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  σε συνεδρίαση που  πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί υπό την προεδρία του αντιδημάρχου κ. Στέργου Παρδαλού.
«Με αφορμή την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής  χρονιάς ασχοληθήκαμε με θέματα που είχαν να κάνουν με μεταστεγάσεις σχολείων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέργος Παρδαλός.
Αναλυτικότερα τα  μέλη της Επιτροπής Παιδείας ενέκριναν τη μεταστέγαση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου, σε χώρους του συγκροτήματος σχολείων Αγίων Αποστόλων με την προϋπόθεση ότι θα εκτελεσθούν οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται στη μελέτη, η οποία  έχει συνταχθεί από μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Με την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών  θα βελτιωθούν, όπως επισημάνθηκε,  οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό του σχολείου.
Συζήτηση έγινε για τη μεταστέγαση  του 1ου, 2ου και  3ου  Νηπιαγωγείου Αφάντου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  στο «Γενικό Λύκειο» που λειτουργεί στη δημοτική ενότητα Αφάντου.
«Το 1ο Νηπιαγωγείο Αφάντου στεγάζεται σε χώρους του  2ου Δημοτικού Σχολείου . Η μια από τις  αίθουσες  του είναι μικρή, προκατασκευασμένη και όταν βρέχει γεμίζει νερά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πάτωμα να έχει υποστεί σοβαρές φθορές σε πολλά σημεία. Ο αύλειος χώρος του είναι κοινός με αυτόν του Δημοτικού, είναι καλυμμένος με τσιμέντο όχι καλής ποιότητας και κρίνεται ακατάλληλος για παιδιά Νηπιαγωγείου. Το 2ο Νηπιαγωγείο Αφάντου στεγάζεται σε δυο προκατασκευασμένες αίθουσες . Όταν βρέχει εισέρχεται νερό  από τη  στέγη, με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Λόγω της παλαιότητας των αιθουσών υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Το 3ο Νηπιαγωγείο Αφάντου στεγάζεται σε μια λυόμενη αίθουσα (42τ.μ.), η οποία λειτουργεί και ως χώρος διοίκησης. Δεν   είναι επαρκής και κατάλληλη για να καλύψει τις ανάγκες», επισημάνθηκε στη συνεδρίαση.
Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση και για τη μεταστέγαση του δημοτικού σχολείου Γενναδίου σε νεόδμητο κτήριο στην κοινότητα.

Εγκρίθηκε επίσης η  μεταστέγαση  του 3ου Νηπιαγωγείου Καλυθιών, στο κτήριο του 2ου   Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου   που λειτουργεί στην κοινότητα .
Στη συνεδρίαση χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Κορωναίος   τόνισε πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που αφορά τον καθαρισμό των σχολείων.
«Θα πρέπει να εκδοθεί  υπουργική απόφαση για την πληρωμή των  καθαριστριών. Να θυμίσουμε πως οι σχολικές επιτροπές  λαμβάνουν χρήματα για τον καθαρισμό των σχολείων από το κράτος. Αν δεν  γίνουν αυτά που πρέπει  και γρήγορα θα έχουμε πρόβλημα με τον καθαρισμό των σχολείων», προειδοποίησε ο κ. Γιάννης Κορωναίος.

Συζήτηση έγινε και για τα προβλήματα που θα προκύψουν με τις πληρωμές δαπανών εξαιτίας των capital controls.
«Υπάρχει ένας τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι διευθυντές των σχολείων.  Αν ένα άτομο κάνει  τώρα ανάληψη 420 ευρώ θα μπλοκάρει τις δαπάνες των υπολοίπων. Για να μην δημιουργηθούν θέματα αποφασίσαμε να γίνονται οι εξοφλήσεις των τιμολογίων με διατραπεζικές εντολές που θα εκδίδονται από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων», εξήγησε ο κ.  Γιάννης  Κορωναίος.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ