Τοπικές Ειδήσεις

Χορήγηση υποτροφιών ακαδημϊκού έτους 2022-2023

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το MEDITERRANEAN COLLEGΕ, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, τα AΛΦΑ studies (Κ.Δ.Β.Μ.2) και το Mediterranean Professional Studies (Κ.Δ.Β.Μ.2), προκηρύσσει συνολικά εννέα (9) υποτροφίες διδάκτρων για το έτος 2022-2023.

Συγκεκριμένα οι υποτροφίες δίδονται ως εξής :

1. MEDITERRANEAN COLLEGE

· ΤΡΕΙΣ υποτροφίες διδάκτρων για το α’ έτος σπουδών, στα προγράμματα Bachelor

· Για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, οι υπότροφοι θα πρέπει να έχουν συνεχή φοίτηση και καλή επίδοση, με βαθμολογία έτους >60%.

· Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα ετήσια fees προς το Βρετανικό Πανεπιστήμιο (1.320€ έως 1.500€) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης (150€).

 

2. ΙΕΚ ΑΛΦΑ

· Δύο ετήσιες υποτροφίες διδάκτρων

3. ΑΛΦΑ studies (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2)

· Δύο πλήρεις -ετήσιες- υποτροφίες διδάκτρων

 

4. MEDITERRANEAN PROFESSIONAL STUDIES (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2)

· Δύο πλήρεις –ετήσιες- υποτροφίες διδάκτρων

· Ειδικά για το πρόγραμμα HPD Συμβουλευτικής & Ψυχολογίας, διετούς φοίτησης, προϋπόθεση για τη συνέχιση των σπουδών με υποτροφία, είναι η συνεχής φοίτηση των υποτρόφων και οι καλές βαθμολογικές τους επιδόσεις (βαθμολογία έτους > 60%).

· Στις υποτροφίες δεν περιλαμβάνονται τα fees του φορέα πιστοποίησης (150€ έως 1.070€,

ανάλογα με το πρόγραμμα) και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/αποφοίτησης (100€).

 

II. OΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Οι υποτροφίες αφορούν αποκλειστικά στο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

 

2. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών τους ενδιαφέρει, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους φορείς: ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Mediterranean College, ΑΛΦΑ studies (Κ.Δ.Β.Μ.2) και Mediterranean Professional Studies (Κ.Δ.Β.Μ.2).

 

3. Από τη διαδικασία αξιολόγησης και απόδοσης υποτροφιών εξαιρούνται ήδη εγγεγραμμένοι ή/ και ενεργοί σπουδαστές στους προαναφερθέντες εκπαιδευτικούς φορείς.

 

4. Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε παράρτημα των προαναφερθέντων φορέων τους εξυπηρετεί – σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα ή Θεσσαλονίκη.

 

5. Οι υποτροφίες στα Κ.Δ.Β.Μ.2 ΑΛΦΑ studies και Mediterranean Professional Studies είναι πλήρους φοίτησης, εκτός των διετών προγραμμάτων.

 

6. Οι υποτροφίες στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ αφορούν στο 1ο έτος σπουδών.

 

7. Οι υποτροφίες στο Mediterranean College, καθώς και στο διετές πρόγραμμα HPD του Mediterranean Professional Studies, αφορούν στο 1ο έτος σπουδών και για τη συνέχιση με υποτροφία, ο/η υπότροφος θα πρέπει να έχει συνεχή φοίτηση και ετήσια βαθμολογία πάνω από 60%.

 

8. Για το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies, τo ετήσιο κόστος των fees του συνεργαζόμενου βρετανικού πανεπιστημίου/φορέα πιστοποίησης, καθώς και τα τέλη έκδοσης πτυχίου/ αποφοίτησης καλύπτονται αποκλειστικά από τον/την υπότροφο.

 

9. Το Mediterranean College και το Mediterranean Professional Studies καλύπτουν το τέλος αίτησης (application fee) -ύψους 50€- στο πρόγραμμα.

 

10. Για την κατοχύρωση των υποτροφιών, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις εισαγωγής τους στο πρόγραμμα σπουδών της επιλογής τους.

 

11. Οι προαναφερθέντες εκπαιδευτικοί φορείς διατηρούν το δικαίωμα να μην προσφέρουν κάποιο πρόγραμμα σπουδών, σε περίπτωση χαμηλής συμμετοχής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο/η

υπότροφος μπορεί να επιλέξει κάποιο άλλο -συναφούς εκπαιδευτικού αντικειμένου- πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα σχετικά έγγραφα έως και την Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 και ώρα 1:00 μ.μ., στο Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης & Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο (Διεύθυνση: Γεωργίου Μαύρου 2 – Ζέφυρος, Κτίριο Δ.Ο.Υ. Ρόδου, 3ος όροφος, υπόψη κ. Χριστίνας Λόη)

1. Αυτοπροσώπως και μετά από ραντεβού (τηλ. 22413 64757, 755)

2. Ταχυδρομικά (στην παραπάνω διεύθυνση) 3. Ηλεκτρονικά (hr.loi@rho.pnai.gov.gr)

Για τη συμμετοχή των υποψηφίων απαιτείται η υποβολή των κάτωθι δικαιολογητικών:

α) Aίτηση για χορήγηση υποτροφίας (διαθέσιμη στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.pnai.gov.gr στη διαδρομή YΠΟΤΡΟΦΙΕΣ).

β ) Απολυτήριο Λυκείου

γ) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

δ) Αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού Εφορίας (Ε1) των γονέων ή του ίδιου του υποψηφίου.

 

Η ανάδειξη των υποτρόφων πραγματοποιείται με Απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με βάση κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (βαθμός απολυτηρίου Λυκείου).

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις απόδοσης των υποτροφιών στην Ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (www.pnai.gov.gr στη διαδρομή YΠΟΤΡΟΦΙΕΣ).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου