Τοπικές Ειδήσεις

Τηλεφωνική απάτη εις βάρος εστιατόρων της Ρόδου

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι τηλεφωνικές απάτες που πραγματοποιούν διάφοροι επιτήδειοι και στο νησί της Ρόδου.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται συγκεκριμένα έρευνα των αστυνομικών του ΑΤ Αρχαγγέλου για την εξιχνίαση μιας νέας απάτης με θύματα εστιάτορες στον Αρχάγγελο και τα Κολύμπια.
Επί του παρόντος, σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν καταγραφεί και ερευνώνται 3 περιπτώσεις, ενώ ο αριθμός των θυμάτων, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, είναι πολλαπλάσιος.
Πιο συγκεκριμένα άγνωστος δράστης επικοινωνεί τις τελευταίες ημέρες με εστιατόρια της περιοχής, ζητά να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες και κλείνει τραπέζια για τη συνεστίαση 20 – 25 ιατρών, που θα βρίσκονται δήθεν στην Ρόδο στο πλαίσιο ιατρικών συνεδρίων.
Ο απατεώνας ζητά από τους ιδιοκτήτες να έχουν και να προσφέρουν στους ιατρούς συγκεκριμένα ακριβά κρασιά, που δύσκολα βρίσκονται στην αγορά του νησιού.
Οταν οι εστιάτορες ενημερώνουν για την τιμή χονδρικής αγοράς των κρασιών, που αναζητούν στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο απατεώνας τους διαβεβαιώνει ότι μπορεί να τα αγοράσει σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή και τους πείθει να του εμβάσουν τα χρήματα για να τα προμηθευτεί και να τους τα στείλει προκειμένου να είναι έτοιμοι για την προγραμματισμένη συνεστίαση.
Φυσικά ούτε κρασιά παραλαμβάνουν οι εστιάτορες ούτε η κράτηση είναι αληθινή.
Με αφορμή τις τηλεφωνικές απάτες, η ΕΛΑΣ έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για την προστασία των πολιτών.
Αναλυτικότερα:
– Mην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
– Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
-Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
– Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
– Mην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
– Mην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
– Eπισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου