Εγκαίνια θα γίνουν σήμερα, στις 6 το απόγευμα, για τη μεγάλη καλλιτεχνική, περιηγητική έκθεση «Ο κύκλος της ζωής», που οργανώνεται για δεύτερη φορά στο πάρκο Ροδίνι, από την ομάδα «Φασμαφή» σε συνεργασία με ανεξάρτητους καλλιτέχνες.
Συνολικά 33 έργα κρύβονται μέσα στο αστικό πάρκο και θα είναι εκεί μέχρι τις 27 Ιουλίου, περιμένοντας τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν. Εργα εικαστικά, μουσικά, φωτογραφικά δημιουργήθηκαν με κεντρικό θέμα τη ζωή, όπως γεννιέται, πεθαίνει και γεννιέται ξανά. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες έρχονται για να ξυπνήσουν σε όλους το μήνυμα της φύσης που κρύβεται μέσα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Το μήνυμα αυτό ενσωματώνεται στο πάρκο και όλα μαζί δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία, ιδανική για μικρούς και μεγάλους.
Για τις ανάγκες της έκθεσης οι καλλιτέχνες δούλεψαν πυρετωδώς και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρχικά, προχώρησαν, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, στον καθαρισμό όλων των χώρων του πάρκου. Καθαρίστηκαν τα πόστα όπου εκτίθενται τα έργα, καθώς επίσης και όλες οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι περιηγητές – επισκέπτες. Συνολικά, η διαδρομή έχει μήκος δύο χιλιόμετρα, τα οποία και είναι γεμάτα εκπλήξεις.
«Μέσα σε αυτό το νέο τοπίο, ο επισκέπτης καλείται ως ενεργός εξερευνητής να περιηγηθεί στη φύση, να ανακαλύψει και να αναγνώσει τα έργα, απολαμβάνοντας μέσα από αυτή τη διαδικασία μια φυσική, αλλά και αισθητική εμπειρία αναζωογόνησης, προβληματισμού και επαναπροσέγγισης του οικείου. Ετσι, μπορεί να γίνει κι εκείνος μέρος ενός γόνιμου πεδίου στο οποίο όλες οι πλευρές μπορούν να επανασυνδεθούν σχηματικά, δημιουργώντας έναν κύκλο όπου η ενέργεια επιστρέφεται στο ίδιο το πάρκο», αναφέρουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες.
Φέτος, «Ο κύκλος της ζωής» έχει μια πρόσθετη παροχή. Στο χώρο θα υπάρχει ένα μικρό μπαρ, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν όχι μόνο να δροσιστούν, αλλά και να κουβεντιάσουν με τους ίδιους τους καλλιτέχνες για τις εντυπώσεις τους. Το μπαρ θα λειτουργεί μέχρι το βράδυ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους (ενήλικες και παιδιά) να συναντηθούν με τους δημιουργούς.
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά, από τις 11.00’ το πρωί έως τις 07.00’ το απόγευμα. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.
Συμμετέχουν με καλλιτεχνικό έργο: Αλέξανδρος Αγγελάκης, Αλίντα Σπηλιώτη, Ανθή Κόγκα, Άννα Μπαρδακά, Βαρβάρα Μαλτέζου, Βίβιαν Μεσσίνη, Δάμων Παπακυριάκου, Δημήτρης Βασιλείου, Δημήτρης Χαντζιάρας, Δόμνα Παναγοπούλου, Ευαγγελία Βατσάκη, Ευάγγελος Σπανός, Μαργαρίτα Πολίτη, Μαρία Φιλίππου, Μελίνα Ζωγράφου, Μιχάλης Σταυρίδης, Νίκος Χαλκιάς, Σοφία Φουντουλάκη, Φωτεινή Μηναδάκη, Φώτης Καλαφάτης, Φώτιος Φραγκούλης, Angelika Heel Triantafyllou, Azam Maysonet, Donatella Nassi, Diamant Shehu, Heike Kummer, Irene Xochitl, Karin Storz, Maja Widler, Pierre Marie Bordrez, Sally Nears, Sotiris Bluebass, Ατελιέ Ζωγραφικής Στέλλας Ματάλα, Ομάδα “Κόσμοι από Γάλα”, Ομάδα “Πανάκεια”. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Λαέρτης, Άννα Νικητιάδη, Ελένη Αλεξίου Γιώργος Ξανθόπουλος, Δάφνη Καρελλάκη, Ελένη Αλεξίου, Δημήτρης Γεωργαλίδης, Ειρήνη Πηριάκη, Νικόλ Τσακίρη, Γκλόρια Ανδρουλάκη, Γιάννης Καρανικόλας, Θανάσης Βερδέλλης, Torben Loki Bruun, Karl¬Heinrich Hoedelmoser, Johannes Kroon, Πάνος Ξανθόπουλος, Μισέλ Πεταλά.
Σήμανση διαδρομής: Σπύρος Σπανός, Heike Kummer
Γραφιστική επιμέλεια ¬ στήριξη στην οργάνωση: Maja Widler Οργάνωση ¬ Επιμέλεια Έκθεσης: Αλέξανδρος Αγγελάκης, Ευαγγελία Βατσάκη
Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα Δημοκρατική

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ