ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tripinview: Η Ελλάδα δημοφιλέστερος προορισμός της Μεσογείου για διακοπές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εοτ-ελλάδα

Σύμ­φω­να με το Monthly Report του tripinview.com, του Πρώ­του Οπτι­κού Τα­ξι­διω­τι­κού Ιστό­το­που στον κόσμο, η Ελ­λά­δα είναι η πρώτη επι­λο­γή των τα­ξι­διω­τών, οι οποί­οι ανα­ζη­τούν προ­ο­ρι­σμούς δια­κο­πών στην Ευ­ρω­παϊ­κή ακτο­γραμ­μή της Με­σο­γεί­ου. Η Ελ­λά­δα κα­τα­λαμ­βά­νει, για δεύ­τε­ρο συ­νε­χό­με­νο μήνα την πρώτη θέση στις προ­τι­μή­σεις Βρε­τα­νών, Σέρ­βων, Ούγ­γρων, Ρώσων, καθώς και των τα­ξι­διω­τών από τις Ηνω­μέ­νες Πο­λι­τεί­ες, ενώ έγινε η πρώτη επι­λο­γή Βουλ­γά­ρων, Ελ­βε­τών, Αυ­στρια­κών και Νορ­βη­γών τον Ιού­νιο. Η Ιτα­λία είναι η πρώτη προ­τί­μη­ση των Γερ­μα­νών, η Ισπα­νία των Σου­η­δών και η Τουρ­κία των Δανών και των Ολ­λαν­δών.

Οι 3 πρώ­τες επι­λο­γές των Βρε­τα­νών είναι η Ελ­λά­δα, η Ισπα­νία και η Ιτα­λία. Οι Γερ­μα­νοί τα­ξι­διώ­τες εκτός από την Ιτα­λία επι­λέ­γουν Ελ­λά­δα και Τουρ­κία, ενώ στις προ­τι­μή­σεις των Ρώσων, μετά την Ελ­λά­δα βρί­σκο­νται η Ιτα­λία και η Ισπα­νία. Τρεις στους τέσ­σε­ρις τα­ξι­διώ­τες από τις Βαλ­κα­νι­κές χώρες έχουν ως πρώτη επι­λο­γή την Ελ­λά­δα και ως δεύ­τε­ρη την Τουρ­κία, ενώ αντί­στοι­χο πο­σο­στό Κε­ντρο­ευ­ρω­παί­ων επι­λέ­γουν Ελ­λά­δα και Ιτα­λία. Οι επι­σκέ­πτες από την Σου­η­δία και τη Νορ­βη­γία προ­τι­μούν Ισπα­νία και Ελ­λά­δα, οι Ολ­λαν­δοί επι­λέ­γουν Τουρ­κία και Ελ­λά­δα και τέλος, οι Αμε­ρι­κά­νοι έχουν ως πρώτη προ­τί­μη­ση την Ελ­λά­δα και ως δεύ­τε­ρη την Ιτα­λία.

Η πρώτη προ­τί­μη­ση Ελ­λή­νων, Τούρ­κων, Ιτα­λών, Γάλ­λων και Ισπα­νών εξα­κο­λου­θεί να είναι η χώρα τους, ενώ δεύ­τε­ρη προ­τί­μη­ση είναι η πιο κο­ντι­νή γει­το­νι­κή χώρα.

 

Οι προ­τι­μή­σεις των ξένων επι­σκε­πτών σε πα­ρα­θα­λάσ­σιους προ­ο­ρι­σμούς

 

Το Didim στην Τουρ­κία, η Χαλ­κι­δι­κή στην Ελ­λά­δα κι η Μα­γιόρ­κα στην Ισπα­νία είναι οι πρώ­τες προ­τι­μή­σεις των Γερ­μα­νών τα­ξι­διω­τών τον Ιού­νιο, σύμ­φω­να με το tripinVIEW Monthly Report. Οι Βρε­τα­νοί φαί­νε­ται να προ­τι­μούν Κε­φαλ­λο­νιά, Κέρ­κυ­ρα και Soke στην Τουρ­κία. Οι τα­ξι­διώ­τες από την Ουγ­γα­ρία και την Σερ­βία επι­λέ­γουν Ιόνιο (Κέρ­κυ­ρα, Κε­φαλ­λο­νιά) και Κε­ντρι­κή Μα­κε­δο­νία (Πιε­ρία και Χαλ­κι­δι­κή), ενώ οι Αμε­ρι­κά­νοι προ­τι­μούν την Μεσ­σί­να στην Σι­κε­λία, την Λα­κω­νία και τους Πα­ξούς στην Ελ­λά­δα.

Οι λαοί της Με­σο­γεί­ου φαί­νε­ται πως έχουν επη­ρε­α­στεί ση­μα­ντι­κά από την οι­κο­νο­μι­κή κα­τά­στα­ση και προ­τι­μούν τις πα­ρα­λί­ες της χώρας τους. Έτσι οι Έλ­λη­νες επι­λέ­γουν Εύ­βοια, Λα­κω­νία, Μεσ­ση­νία, Μήλο και Αλόν­νη­σο, οι Τούρ­κοι προ­τι­μούν το Didim στο Aydin, το Marmara, το Side, το Fethiye και την Antalya και οι Ιτα­λοί προ­τι­μούν Σι­κε­λία (Messina, Trapani, Palermo και Agrigento και Liguria στην Genova. Οι Γάλ­λοι τα­ξι­διώ­τες φαί­νε­ται πως προ­τι­μούν το Montpelier, την Toulon, την Κορ­σι­κή, ενώ υψηλά στις προ­τι­μή­σεις τους είναι η Βαρ­κε­λώ­νη. Τέλος οι Ισπα­νοί επι­λέ­γουν Almeria, Mallorca, Cadiz και Barcelona.

Σχε­τι­κά με το Tripinview Monthly Report: Η πα­ρα­πά­νω ανά­λυ­ση αφορά στο χρο­νι­κό διά­στη­μα από 1/6 έως 30/6 και βα­σί­ζε­ται στα στοι­χεία των επι­σκε­πτών του ιστό­το­που www.tripinview.com οι οποί­οι προ­έρ­χο­νται από 190 χώρες από όλο τον κόσμο.

enikonomia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.