Εγκρίθηκε τελικά και από το Ελεγκτικό Συνέδριο η προγραμματική σύμβαση για την λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Αυτό ανακοίνωσαν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της εταιρείας και αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Αγαπητός Πάλλας και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Η νέα σύμβαση προβλέπει την λειτουργία της εταιρείας στην Ρόδο και στην Κω μέχρι το τέλος του 2018, με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων (60) και με το ίδιο χρηματικό ποσόν της τάξης των 500.000 ευρώ», εξήγησε ο κ. Ζαννετίδης, τονίζοντας την καλή συνεργασία που υπάρχει για το θέμα αυτό με τον δήμο Ρόδου από το 2015, αφού όλα βαίνουν ομαλά, παράγεται το προβλεπόμενο έργο, οι πληρωμές των υπαλλήλων γίνονται κανονικά και όλα τελούν υπό την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Ο κ. Πάλλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία του με τον κ. Ζαννετίδη αλλά και με τον εντεταλμένο για την πολιτική προστασία κ. Χρήστο Ευστρατίου και τόνισε τα εξής:
«Από τώρα, προγραμματίζουμε για το μέλλον της εταιρείας.
Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ προσφέρει τις υπηρεσίες της για καθαρισμούς σε πάρκα, νησίδες κ.λπ. ενώ λαμβάνει μέρος και στην δασοπυρόσβεση και όταν χρειαστεί συνδράμει και συνεπικουρεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία με συντονισμό δράσεων. Το πρόβλημα που μας απασχολεί από εδώ και στο εξής είναι το μέλλον της εταιρείας, καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να γίνει η επέκτασή της και μετά την λήξη της προγραμματικής σύμβασης που είναι στις αρχές του 2019. Ειδάλλως, θα έχουμε το τέλος της λειτουργίας της εταιρείας και θα μείνουν χωρίς δουλειά 60 άνθρωποι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το περάσουμε μέσα από το νομοσχέδιο του ‘Κλεισθένη’».
Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις θα γίνουν για 60 εργαζόμενους στο νησί της Ρόδου και 4 για το νησί της Κω.
Προτεραιότητα για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ μόλις ξεκινήσει την λειτουργία της είναι οι καθαρισμοί στο επαρχιακό δίκτυο (νησίδα τζέρσεϊ, Τσαϊρι – Αεροδρόμιο κ.ά.).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ