Ειδήσεις

Η Μεσόγειος στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατήσεων της Hotelbeds για το καλοκαίρι 2014

Η Hotelbeds, Νο.1 παγκοσμίως “τράπεζα” καταλυμάτων B2B, δημοσίευσε τη λίστα της με τους 5 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς με το μεγαλύτερο αριθμό κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2014, η οποία περιλαμβάνει 5 μεσογειακές χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία, Πορτογαλία).

Για αυτό το καλοκαίρι (από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο) η Ισπανία είναι ο πιο σημαντικός προορισμός στην Ευρώπη από άποψη κρατήσεων, με αύξηση 23% για αυτήν τη σεζόν, ακολουθούμενη από την Ελλάδα και την Τουρκία, που είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι προορισμοί στην Ευρώπη.

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η κύρια αγορά για αυτούς τους 5 προορισμούς, έχοντας αυξήσει τις κρατήσεις τους και στις 5 αυτές χώρες για φέτος το καλοκαίρι. Στην Ισπανία, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά από τη βρετανική, είναι η εσωτερική αγορά. Η Γερμανία αποτελεί την τρίτη αγορά για τον προορισμό της Ισπανίας.

Μαζί με τους Βρετανούς οι Γάλλοι τουρίστες είναι οι μόνοι από τις κύριες αγορές που ταξιδεύουν και στους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, με αυξήσεις κρατήσεων και στις 5 χώρες. Η Γερμανία, ακόμα μία από τις κύριες αγορές, στέλνει περισσότερους τουρίστες στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Τουρκία και στην Ιταλία.

Ο Carlos Munoz, γενικός διευθυντής της Hotelbeds σχολιάζει: “Οι προβλέψεις της Hotelbeds για την καλοκαιρινή περίοδο δείχνουν τη δύναμη της περιοχής της Μεσογείου ως τον κύριο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη. Εκτός των παραδοσιακών προορισμών, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, τα δεδομένα δείχνουν την αυξανόμενη σημασία χωρών όπως η Τουρκία, η οποία έχει πραγματοποιήσει μια σαφή προσπάθεια για την ανάπτυξη υποδομών υψηλής ποιότητας στον τουριστικό τομέα και είναι τώρα η τρίτη πιο δημοφιλής χώρα τουριστικά στην Ευρώπη”.

Η Hotelbeds θα φιλοξενήσει το 2ο MarketHub Europe στην Ibiza από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2014. Η ετήσια αυτή εκδήλωση για καταναλωτές και προμηθευτές θα καλωσορίσει περισσότερους από 200 ειδικούς από τους κύριους τομείς της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας, που θα συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια του τριήμερου διαδραστικού event με θέμα “Προηγμένη Σκέψη”.

traveldailynews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου