Αθλητικά

Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας- Αναρρίχησης: Διαψεύδει την πρώτη Σχολή Αναρρίχησης Αρχαρίων στη Ρόδο

Στις 22 Ιανουαρίου 2021 η «δσπορ» έλαβε, μέσω email, από την ομοσπονδιακή εκπαιδεύτρια κ. Φανή Κουσιπέτκου ενημέρωση σχετικά με την διεξαγωγή της πρώτης Σχολής Αναρρίχησης Αρχαρίων της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην Ρόδο.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας- Αναρρίχησης ενημερώθηκε σχετικά και με ανακοίνωσή της διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει εγκρίνει την διεξαγωγή της Σχολής.
Μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα ακόλουθα:
«….1.Ουδέποτε η Ελληνική Ομοσπονδία έχει εγκρίνει, πολλώ δε μάλλον πιστοποιήσει, τη διεξαγωγή σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων στη Ρόδο.
2.Σύμφωνα με τον Κανονισμό Εκπαίδευσης της Ομοσπονδίας, που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της www.eooa.gr. οι σχολές αναρρίχησης βράχου αρχαρίων διοργανώνονται μόνο από σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας και απευθύνονται αποκλειστικά σε μέλη των σωματείων μελών.
3.Κανένα σωματείο της Ομοσπονδίας μας δεν ζήτησε από το Δ.Σ της Ε.Ο.Ο.Α έγκριση για διεξαγωγή οποιασδήποτε σχολής αναρρίχησης στο νησί της Ρόδου.
4.Ο αναφερόμενος φορέας διεξαγωγής της σχολής “Αλπικός Ρυθμός ” δεν αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας μας, μας είναι δε απολύτως άγνωστη η νομική μορφή του και τα στοιχεία των νομίμων εκπροσώπων του.
5.Τα αναφερόμενα ότι “όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σχολή αναρρίχησης του Αλπικού Ρυθμού θα λάβουν το δίπλωμα της Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης το οποίο πιστοποιεί τη γνώση τους στο αντικείμενο και είναι απαραίτητο για τη μελλοντική συμμετοχή σε σχολές μέσου επιπέδου και βοηθών εκπαιδευτών της Ε.Ο.Ο.Α”, είναι ψευδές και παραπλανητικό.
6.Στο αναφερόμενο αντίτιμο για τη συμμετοχή στη σχολή αναφέρεται ότι στη τιμή συμμετοχής περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και “η πιστοποίηση Ε.Ο.Ο.Α” . Σας ενημερώνουμε ότι για κάθε σχολή αρχαρίων που εγκρίνεται από την Ε.Ο.Ο.Α. η Ομοσπονδία εισπράττει παράβολο πέντε (5) ευρώ ανά συμμετέχοντα .
7.Ο αναφερόμενος ως ‘’συνεργάτης εκπαιδευτής’’ Λ. Ντουρντουρέκας ουδέποτε υπήρξε ‘’από τους καλύτερους αθλητές παγκοσμίως’’ όπως ψευδώς αναφέρεται.
8.Η Ομοσπονδία προτίθεται να καλέσει σε απολογία τους αναφερόμενους ως εκπαιδευτές της σχολής, οι οποίοι αποτελούν στελέχη της, υποκείμενα σε πειθαρχικό έλεγχο σύμφωνα με το άρθρο 30 του Καταστατικού της, και οι οποίοι θεωρούμε ότι είναι πηγή των ψευδών πληροφοριών, προκειμένου, σε περίπτωση που προκύψουν σχετικές ενδείξεις, να κινήσει τη διαδικασία επιβολής των σχετικών πειθαρχικών ποινών στα πλαίσια του καταστατικού της και της αθλητικής νομοθεσίας , να διεκδικήσει κάθε αστική αξίωση αποζημίωσης για την προσβολή της φήμης και του κύρους της, καθώς και να ζητήσει την παρέμβαση των αρμοδίων κρατικών αρχών (εισαγγελικών, φορολογικών κ.λπ) για τυχόν διάπραξη αδικημάτων .
Παρακαλούμε θερμά να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα σας, για την ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, αλλά και αυτών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ψευδεπίγραφη σχολή, τους οποίους καλούμε να επικοινωνήσουν με την Ε.Ο.Ο.Α προκειμένου να μας διευκολύνουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου