ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φίλης: Εξαναγκαστική η συνεργασία με τον Καμμένο – Δεν ήταν στρατηγική επιλογή

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Φίλης

” Υπάρχει η ιδιο­μορ­φία της κυβερ­νη­τι­κής συνερ­γα­σίας με τον κ. Καμμένο, η οποία ήταν εξα­να­γκα­στική λόγω των συσχε­τι­σμών, και δεν ήταν στρα­τη­γική επιλογή” δήλωσε ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώ­ντας στο “Καλη­μέρα Ελλάδα.

“Η ουσία λέει ότι είμαστε σε φάση δυνα­το­τή­των, είμαστε καλύ­τερα από ότι πριν τρία χρόνια. Άλλο πράγμα είναι ότι έχουμε δυνα­τό­τη­τες και άλλο πράγμα να δημιουρ­γεί κανείς μια εικόνα που δεν αντι­στοι­χεί στην πραγ­μα­τι­κό­τητα. Δεν το κάνει αυτό ο κ. Τσίπρας, το κάνουν άλλες πλευρές και μέσα από την κυβέρ­νηση και από τον Τύπο. Να βγούμε από το πλαίσιο της κατα­στρο­φο­λο­γίας και της εύκολης θριαμ­βο­λο­γίας” είπε.

“Είναι άλλο πράγμα να έχεις δυνα­τό­τη­τες και άλλο να θριαμ­βο­λο­γείς” τόνισε.

“Δεν πρέπει να εφαρ­μο­στεί ο επα­νυ­πο­λο­γι­σμός των συντά­ξεων. Αν εφαρ­μο­στεί θα υπάρξει περαι­τέρω μείωση των συντά­ξεων. Δεν πρέπει να υπάρξει και 27η μείωση των συντά­ξεων. Είναι όντως ψηφι­σμένα, ψηφί­στη­καν για να κερ­δί­σουμε χρόνο και χώρο” συμπλή­ρωσε.

Στάθηκε ιδιαί­τερα στις συντά­ξεις χηρείας, οι οποίες, όπως είπε, δεν πρέπει να έχουν τη μορφή επι­δο­μά­των. Παράλ­ληλα τόνισε πως η Κυβέρ­νηση πρέπει να σκεφθεί τρόπους ώστε να μην καταρ­γη­θεί το ΕΚΑΣ. Δεν μπορείς να το κόψεις από τους χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χους, είπε εμφα­τικά.

Ερω­τη­θείς σχετικά με το αφο­ρο­λό­γητο, ο κ. Φίλης δια­βε­βαί­ωσε πως η Κυβέρ­νηση δεν συζητά το ενδε­χό­μενο να έρθει νωρί­τερα η μείωσή του.

“Τα πλε­ο­νά­σματα της τάξης του 3,5% θα δημιουρ­γή­σουν μεγάλες κοι­νω­νι­κές ανι­σό­τη­τες και θα αφαι­ρέ­σουν χρήματα από την ανά­πτυξη” ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Φίλης σχο­λί­ασε τα περί “κυβερ­νη­τι­κής διγλωσ­σίας” σε θέματα εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής, ανα­φέ­ρο­ντας ότι “Η Κυβέρ­νηση εκφρά­ζε­ται διεθνώς για όλα τα θέματα από τον Πρω­θυ­πουργό και τον υπουργό Εξω­τε­ρι­κών. Αυτή είναι η θέση που δεσμεύει τη χώρα. Υπάρχει η ιδιο­μορ­φία της κυβερ­νη­τι­κής συνερ­γα­σίας με τον κ. Καμμένο, η οποία ήταν εξα­να­γκα­στική λόγω των συσχε­τι­σμών, και δεν ήταν στρα­τη­γική επιλογή. Προ­φα­νώς η ελλη­νική κυβέρ­νηση με μία γραμμή δια­πραγ­μα­τεύ­ε­ται όταν χρειά­ζε­ται για τηνυ­πε­ρά­σπιση των εθνικών ζητη­μά­των”

Ανα­φο­ρικά με τις τοπο­θε­τή­σεις του Υπουρ­γού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμ­μέ­νου, είπε πως έχει το δικαί­ωμα να λέει την άποψή του, αλλά όχι αυτή η άποψη να παράγει πρα­κτική πολι­τική

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.