Στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Ρόδος χάρη στις μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί. H Ρόδος «χτίζει» τα τελευταία χρόνια με σταθερά βήματα το αθλητικό-τουριστικό της προφίλ, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο. Ο αθλητισμός χαρίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον προορισμό, που ανακαλύπτει μία νέα δύναμη που δεν είχε υπολογίσει μέχρι τώρα.

Οι ποδηλατικοί αγώνες “International Rhodes Grand Prix” και “International Tour of Rhodes”, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από 4 έως 11 Μαρτίου χάρισαν διεθνή ακτινοβολία στη Ρόδο. Εκτενή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ φιλοξενήθηκαν σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία κλπ). Πρόκειται για δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν με την πρωτοβουλία και την ενεργή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με αθλητικά σωματεία. Οι ποδηλάτες και οι συνοδοί τους ήταν ουσιαστικά οι πρώτοι επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι έδωσαν ώθηση στην τουριστική σεζόν, η οποία άνοιξε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.
Μετά τους ποδηλατικούς αγώνες παίρνουν σειρά σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως το 2ο WTF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Tae kwon Do (25-28 Απριλίου). Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία την Ευρωπαϊκή Ένωση Taekwondo (ETU) και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Είμαστε πάντα σε αναζήτηση για την ποικιλομορφία στον αθλητισμό μας, και βλέπουμε to Tae kwon Do παραλίας ως μια νέα ευκαιρία που θα μεταφέρει τους αθλητές μας έξω από την αρένα και στο φως του ήλιου. Έγιναν επιτυχημένοι αγώνες σε μια ιστορική και όμορφη πόλη. Έμειναν όλοι πολύ ικανοποιημένοι, αθλητές και διαιτητές, για αυτό αποφάσισα και το 2ο WTF Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo Beach να διεξαχθεί στη Ρόδο το 2018», είχε δηλώσει ο WTF πρόεδρος Chungwon Choue μετά τη λήξη του περσινού πρωταθλήματος.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση, η οποία προσέλκυσε εκατοντάδες αθλητές και τους συνοδούς τους απ’ όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΡ με θέα στο πιο όμορφο σημείο της Ρόδου, συνέβαλε τα μέγιστα στην αναγνώριση της Ρόδου ως ιδανικού προορισμού για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Οι εικόνες από τους αγώνες, ταξίδεψαν μέσω της EBU σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!
Αμέσως μετά το πέρας του πρωταθλήματος, στις 29 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ο πέμπτος διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Παράλληλα, θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece δημοσιογράφοι από σημαντικά μέσα του εξωτερικού για να ζήσουν την εμπειρία του μαραθωνίου και να προβάλουν το event. Για πρώτη φορά όμως, μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί όπως η TUI Βελγίου αλλά και η LTUR συνθέτουν ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών για τη Ρόδο που περιλαμβάνουν και τον μαραθώνιο.
Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση η αναγνώριση από τους ξένους τουρ οπερέιτορς δεν ήρθε τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα των στοχευμένων ενεργειών της οργανωτικής επιτροπής. Όπως δήλωσε πρόσφατα η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, αθλητισμού και πολιτισμού και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου ο Μαραθώνιος της Ρόδου, περνά στην φάση της «ενηλικίωσης», ενώ η οργανωτική και λειτουργική του αρτιότητα τον κατέταξε στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας. «Είναι μία αθλητική εκδήλωση η οποία ανήκει στη Ρόδο και σε όλους τους Ροδίτες. Έχει στόχο την ενίσχυση της φήμης του προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών-αθλητών απ’ όλο τον κόσμο! Φέτος το όραμα της σύνδεσης του αθλητισμού με τον τουρισμό παίρνει σάρκα και οστά. Η TUI Βελγίου και η LTUR έχουν συνθέσει πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν το Μαραθώνιο της Ρόδου και πιστεύουμε ότι το παράδειγμά τους θα το ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλοι τουρ οπερέιτορς. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για τον αγώνα και για τη Ρόδο», είπε η κα Παπαβασιλείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ