Ειδήσεις

Το Προεδρικό Διάταγμα για τα «βραχιολάκια» κρατουμένων

Στους πρώτους 250 κρατούμενους, είτε καταδικασμένος, είτε υποδίκους, είτε σε διαδικασία ανάκρισης εφαρμόζεται ο θεσμός με το «βραχιολάκι».

Το «Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρωτοποριακή αυτή διάταξη ημιελεύθερης διαβίωσης που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους πρώτους κρατούμενους για του επόμενους 18 μήνες.

Σύμφωνα με το διάταγμα ορίζονται και οι όροι προμήθειας για τα «βραχιολάκι» από ιδιώτη. Φαίνεται ότι θα τοποθετούνται στο πόδι του κρατουμένου, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας του να πληρώσει το κόστος θα καλύπτεται από το Δημόσιο. Σύμφωνα με το διάταγμα ο ανάδοχος φροντίζει και για την παρακολούθηση της λειτουργίας σε 24ωρη βάση και ειδοποιεί βεβαίως τις αρχές σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου