Ειδήσεις

Περιορισμένη η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Δεν ήταν μεγάλη η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην χθεσινή απεργία, που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας.

Μέλη του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστές, εκπαιδευτικοί καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου Ρόδου, συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Δημαρχείου. Ακολούθως επισκέφθηκαν την Περιφέρεια για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την κινητοποίηση και μετά πραγματοποίησαν και μικρή πορεία διαμαρτυρίας.

«Το ό,τι είναι μικρή η συμμετοχή στην απεργία δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα συμφωνούν με τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Κάθε άλλο. Εξάλλου είναι πολλοί οι λόγοι που τους ωθούν στο να μην λαμβάνουν μέρος σε συγκεντρώσεις. Γίνεται μεγάλος πόλεμος για να μην αγωνίζονται οι εργαζόμενοι», εξήγησε το μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Σάββας και πρόσθεσε πως παρόλα αυτά ήταν ικανοποιητική η συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας.

«Σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας απεργεί. Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση σημαντικών κοινωνικών αγαθών, όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία. Σε λίγο καιρό θα έχουμε και απολύσεις εξαιτίας του μέτρου της διαθεσιμότητας. Ο κόσμος είναι φοβισμένος. Εύχομαι στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη. Καλούμε και αύριο όλους τους εργαζόμενους να σκεφθούν πως δεν θα αργήσει να έρθει η σειρά τους», δήλωσε το μέλος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Ζανεττούλλης και τόνισε πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αρνητικά τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων θα έχουν επιπτώσεις και στους υπόλοιπους εργαζόμενους. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Έχει προγραμματιστεί στις 21 Μαρτίου νέο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των αγώνων. Δεν θα έχουμε 24ωρες και 48ωρες απεργίες αλλά κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο κ. Δ. Ζανεττούλλης.

«Δεν θα έλεγα πως είναι μεγάλη η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Δυστυχώς στη Ρόδο δεν υπάρχει ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Εμείς αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε στην πλατεία Δημαρχείου για να δείξουμε πως είμαστε αντίθετοι σε όσα έχουν αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο», δήλωσε η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου κ. Μίκα Κελεπέρα.

«Η συμμετοχή των εργαζομένων στη απεργία δεν είναι ικανοποιητική. Δουλέψαμε πολύ σαν νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν είναι οικονομικοί οι λόγοι ή όχι», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου κ. Φώτης Μπακίρης.

«Θα έχουμε και άλλες κινητοποιήσεις. Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί καταδυναστεύουν τους εργαζόμενους. Μας φέρνουν σε κατάσταση μάχης. Μόνο ο συλλογικός αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα και λύσεις. Έτσι θα διεκδικήσουμε όχι μόνο αυτά που έχουν χαθεί αλλά και ακόμη περισσότερα πράγματα», δήλωσε η πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ειρήνη Καραπάνου.
Σε ερώτηση για το μικρό ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις, η κ. Καραπάνου δήλωσε:

«Ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Πέρασαν τόσα μέτρα χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Τώρα είμαστε μπροστά στις απολύσεις. Στην ατελείωτη λίστα των ανέργων θα προστεθούν και οι εκπαιδευτικοί».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου