Ειδήσεις

Διαμάχη ΚΚΕ – Ροδίτη για την κυριότητα ακινήτου στ’ Ασγούρου

Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου η αίτηση ενός κατοίκου της Ρόδου με την οποία διεκδικείται η κυριότητα δια χρησικτησίας, με επίκληση δηλαδή συμπληρώσεως 15ετούς νομής και κατοχής, ενός αγρού εκτάσεως 2.245 τ.μ. στ’ Ασγούρου και δύο αυτοτελών ανεξάρτητων ισογείων μονοκατοικιών, το οποίο είχε δωρίσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ο πνευματικός του πατέρας, πριν αποβιώσει.

Η υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας από την “δημοκρατική”, την 8η Δεκεμβρίου 2010, όταν ο ηλικιωμένος δωρητής, υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αγωγή με την οποία ζητούσε την ανάκληση της δωρεάς στο ΚΚΕ, που είχε κάνει το έτος 2.000.

Η εγκυρότητα της συγκεκριμένης αγωγής, που αποτελεί εξάλλου και στοιχείο της ένδικης διαφοράς μεταξύ του βαφτιστικού του, που διεκδικεί το ακίνητο από το ΚΚΕ, αμφισβητείται από το κόμμα.

Περισσότερα για την υπόθεση στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου