Τοπικές Ειδήσεις

Mηχανική βλάβη φορτηγού πλοίου στην Πάτμο

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτμου για μηχανική βλάβη ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Τόγκο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 19 ν.μ. δυτικά της Πάτμου.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Μιντίας Ρουμανίας με προορισμό το λιμάνι Άκαμπα της Ιορδανίας, με 21 άτομα πλήρωμα. Αμέσως, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ρυμουλκό (Ρ/Κ) πλοίο ¨ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ¨ Ν.Π. 12730.

Το Φ/Γ κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι της Καλύμνου, με τη συνδρομή του Ρ/Κ και συνοδεία του ΠΛΣ. Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου