ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O 19χρονος φωτογράφος από την Κω, στο «βασίλειο» της μόδας, στην Ιταλική Vogue

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γιώργος Κανιάς-Κως

Φωτο­γρα­φίες που τρα­βή­χτη­καν στην Κω με μοντέλα από την Κω.

Ο φωτο­γρά­φος, Γιώργος Κανιάς, 19 ετών, αλλά και όλη η ομάδα που συνερ­γά­ζε­ται γι’αυτές τις φωτο­γρα­φή­σεις είναι από την Κω. Κατά­φε­ραν να εισχω­ρή­σουν στο «βασί­λειο» της μόδας, στην Ιταλική Vogue, ένα από τα μεγα­λύ­τερα περιο­δικά μόδας παγκο­σμίως.

Όταν ήμουν εγώ σε νεαρή ηλικία έλεγαν «Αν δεν είναι στη Vogue, δεν είναι στη μόδα».

Ποιος ή ποιοι «κρύ­βο­νται» πίσω από το «George Jeo Photography»;

Συνέ­ντευξη με τον ερα­σι­τέ­χνη φωτο­γράφο Γιώργο Κανιά. Ο Γιώργος, σεμνός και λιγο­μί­λη­τος, πει­ρα­μα­τί­ζε­ται με τη φωτο­γρα­φία, δια­φέ­ρει ξεκά­θαρα από όλους τους υπό­λοι­πους φωτο­γρά­φους του νησιού και σκη­νο­θε­τεί μαζί με την ομάδα του εικόνες από μιαν άλλη εποχή. Αν και αυτο­δί­δα­κτος, το ταλέντο ξεχει­λί­ζει και μέχρι στιγμής έχει γίνει αντι­κεί­μενο συζή­τη­σης σε φωτο­γρα­φικά πηγα­δά­κια. Στις φωτο­γρα­φίες του ξεχω­ρί­ζουν πανέ­μορ­φες κοπέλες από την Κω όπως η Ελευ­θε­ρία Χατζη­για­κουμή, η Μάρσυ Συρεγ­γέλα, η Γαία Για­καλλή, η Μαρ­κέλλα Αυγουλλά, η Δικαία Κου­μπο­γιάννη, η Επι­στήμη Συκού­τρη, η Nady Κου­κούλα, η Ειρήνη Ζαμάγια κ.ά.

• Υπάρχει μια μυστι­κό­τητα σε σχέση με την ταυ­τό­τητά σας. Υπάρχει τέτοια πρόθεση; Ποιος ή ποιοι «κρύ­βο­νται» πίσω από το «George Jeo Photography»;

Στην ουσία, όπως και στη σελίδα μου στο facebook, δε θέλω να προβάλω το δικό μου πρόσωπο αλλά καθαρά τη δουλειά μου. Στην ομάδα είμαι εγώ ως φωτο­γρά­φος, ο Μιχάλης Χατζη­για­κου­μής που επι­με­λεί­ται το concept της φωτο­γρά­φη­σης , μια κοπέλα που κάνει κάποιες φορές το μακι­γιάζ και τα μαλλιά, η Σούλα Αθα­να­σο­πού­λου και πρό­σφατα ξεκι­νή­σαμε μια συνερ­γα­σία για τα μαλλιά των κορι­τσιών με το Νίκο Γεωρ­γιάδη.

• Υπάρχει μια συγκε­κρι­μένη νοσταλγική-ρομαντική ατμό­σφαιρα σε όλες σου τις φωτο­γρα­φίες. Μοιά­ζουν με πίνακες ζωγρα­φι­κής, ίσως εξαι­τίας των κου­στου­μιών, του μακι­γιάζ, των παλαιών επίπλων. Υπάρχει “concept” ΄πίσω από κάθε φωτο­γρα­φία;

Δεν υπάρχει απα­ραί­τητα πάντα κάποιο concept, απλώς μας αρέσει ιδιαί­τερα η παλιά εποχή και θέλουμε να την προ­βά­λουμε, πιο συγκε­κρι­μένα, τη Βικτω­ριανή εποχή. Οι περισ­σό­τε­ρες ιδέες προ­κύ­πτουν από ταινίες και τα περαι­τέρω τα ψάχνουμε στο internet για να μάθουμε πως ήταν το στυλ εκείνη την εποχή και γενι­κό­τερα κάνουμε κάποια έρευνα.

• Τα μοντέλα σας είναι πανέ­μορφα, από τα ομορ­φό­τερα κορί­τσια του νησιού. Ποιο είναι το κρι­τή­ριό σας για να επι­λέ­ξετε τα μοντέλα σας;

Συνήθως, προ­σπα­θούμε να βρί­σκουμε κοπέλες που δεν είναι απλώς οι όμορφες κοπέλες αλλά να έχουν κάτι πιο ιδιαί­τερο. Ψάχνουμε ανάμεσα σε φίλες, ή μπορεί να εντο­πί­σουμε κάποιο κορίτσι στο facebook, της στέλ­νουμε μήνυμα, κανο­νί­ζουμε για καφέ, συζη­τάμε κι έτσι κανο­νί­ζουμε και τη δουλειά.

• Πόσο δύσκολο είναι τελικά για έναν ερα­σι­τέ­χνη φωτο­γράφο, όπως εσύ, να επι­λε­γούν οι φωτο­γρα­φίες του από έναν κολοσσό της μόδας όπως είναι η Vogue και τι σημαί­νει αυτό πρα­κτικά για σένα και τη μετέ­πειτα πορεία σου;

Πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολο από την άποψη ότι σου δίνεται η δυνα­τό­τητα να στεί­λεις κάποιες φωτο­γρα­φίες κι από κει και πέρα είναι στο χέρι των editors (των συντα­κτών) αν θα τις ανε­βά­σουν στο site του περιο­δι­κού ή όχι. Μέχρι στιγμής, νομίζω πως έχουν ανέβει 40-44 φωτο­γρα­φίες. Όσο για το τι σημαί­νει, είναι ένα «συν» στο βιο­γρα­φικό, κάτι που θα με βοη­θή­σει. Η Vogue είναι ένα πασί­γνω­στο περιο­δικό μόδας και είναι καλό να υπάρχει στις φωτο­γρα­φίες μου η σφρα­γίδα του περιο­δι­κού.

• Πόση ώρα διαρκεί μία φωτο­γρά­φηση? Υπάρχει μεγάλη επε­ξερ­γα­σία στην τελική φωτο­γρα­φία;

Μία φωτο­γρά­φηση κρατάει από δύο ώρες, έχει τύχει να κρα­τή­σει και τέσσερις-πέντε ώρες. Επε­ξερ­γα­σία υπάρχει κι είναι ανα­λό­γως τι χρειά­ζε­ται για να ανα­δει­χθεί η κάθε φωτο­γρα­φία.

• Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει κάποια σχέδια ακόμα Έχουν ανοίξει κάποιοι δρόμοι, έχω δεχτεί κάποια μηνύ­ματα στη σελίδα μου, έχουν γραφτεί κάποια άρθρα, αλλά προς το παρόν προ­σπα­θούμε να πηγαί­νουμε με αργούς ρυθμούς ώστε να βελ­τιω­νό­μα­στε σιγά-σιγά, δε θέλουμε να κάνουμε από­το­μες κινή­σεις. Ίσως αργό­τερα σπου­δάσω κάτι σχετικό με τη φωτο­γρα­φία στην Αθήνα ή στο εξω­τε­ρικό.

η σελίδα του George Jeo photography στο facebook: https://www.facebook.com/giorgosjeo3

Σοφία Καρα­γιάννη

για την Kos Voice

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.