Ειδήσεις

Π. Καραγιάννης : «Ευτελίστηκε ο θεσμός των προσφορών και εκπτώσεων»

Πρωτοβουλίες για στήριξη του ροδιακού τουρισμού

 

Πρωτοβουλίες για τη  στήριξη του τουρισμού αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια.
Τη σύγκληση σύσκεψης για να βρεθούν  λύσεις στα προβλήματα του τουρισμού ανακοίνωσε χθες   ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσ7ου  κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.
«Εμείς πήραμε πρωτοβουλία και θα συγκαλέσουμε σύσκεψη στην οποία θα κληθούν στελέχη των Επιμελητηρίων. Στόχος θα είναι η αναβάθμιση του νησιού. Θα ετοιμαστεί και  ένα υπόμνημα που θα πρέπει να υιοθετηθεί από τους τοπικούς άρχοντες, τον περιφερειάρχη κ.  Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο  και τα αρμόδια  υπουργεία. Αν  δεν κάνουμε κάτι  θα υπάρχουν στη Ρόδο  μόνο ξενοδοχεία και κάποιες επώνυμες μπουτίκ», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης.
Σε ερώτηση για το ντόμινο καταρρεύσεων ρωσικών τουριστικών πρακτορείων, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε:
«Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έχει περιφρονήσει τελείως τη Ρόδο. Εμείς  πριν από τρεις εβδομάδες στείλαμε υπόμνημα και καταγγείλαμε τον τρόπο που λειτουργούν τα πρακτορεία που φέρνουν στη Ρόδο τουρίστες από τη Ρωσία. Αποτέλεσμα ήταν να διασυρθεί το νησί. Κάποιοι από αυτούς άντεξαν και άλλοι όχι. Ο τουρισμός από τη συγκεκριμένη αγορά στηρίχθηκε σε λάθος πρόσωπα απο την αρχή. Δεν είχαν τουριστική παιδεία και υποδομή για να κάνουν συμφωνίες. Αποτέλεσμα ήταν να καταρρεύσουν. Αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού δεν θέλουν καν να ακούσουν για τουρίστες από τη Ρωσία.   Είναι καιρός και οι νέοι τοπικοί άρχοντες να αφουγκραστούν τα προβλήματα. Το χειμώνα θα πρέπει να κάνουμε νέο σχεδιασμό για να στηριχθεί ο τουρισμός».
Ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης αναφέρθηκε και στο θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
«Έχει ευτελιστεί ο θεσμός των εκπτώσεων και των προσφορών. Οι πειραματισμοί που  εφευρίσκουν τα στελέχη  του  υπουργείου  Ανάπτυξης μπέρδεψαν την ελληνική αγορά. Δεν ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Δεν περιμένουμε πολλά από τις προσφορές. Γίνονται μόνο για να κάνουν μεγάλες εισπράξεις οι  ξένες αλυσίδες», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.
Σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων, ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης δήλωσε:
«Τα αποτελέσματα των θερινών  εκπτώσεων δεν ήταν καλά. Δεν περιμέναμε  όμως κάτι ιδιαίτερο  γιατί οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα. Η αγορά λειτουργεί ακόμη σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, καθώς δεν έχει αλλάξει και  το ωράριο».
Ο κ. Παναγιώτης Καραγιάννης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τη μη λειτουργία των  καταστημάτων τις Κυριακές.
«Πρόσφατα εκδόθηκε απόφαση από το ΣτΕ η οποία μας δικαίωσε. Είχαμε δηλώσει  πως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ήταν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Προσπαθούμε τώρα  να νουθετήσουμε αυτούς που δημιουργούν προβλήματα», δήλωσε ο κ.  Παναγιώτης Καραγιάννης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου