Ειδήσεις

Εξέδωσε δελτίο τύπου σχολιάζοντας την επεισοδιακή περιφερειακή συνεδρίαση η Λαϊκή Συσπείρωση

Στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίασή του, το νέο  Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου, την Τρίτη 16 Σεπτέμβρη, αναδείχθηκαν ξανά δύο βασικά ζητήματα:
Πρώτον: ο πολιτικός ρόλος της Περιφέρειας στο να εξειδικεύει και να εφαρμόζει στο Ν.Αιγαίο την κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης και Ε.Ε. Πολιτική που συνθλίβει τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, της εργατικής τάξης και των αυτοαπασχολούμενων μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών-εμπόρων, των φτωχομεσαίων αγροτών, προκειμένου να υπηρετήσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, κύρια των μεγαλοεπιχειρηματιών του Τουρισμού στην περιοχή μας. Πολιτική που συναποφασίζεται στην ΕΕ από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της, στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουν συναποδεχθεί με τις διάφορες συνθήκες της Ε.Ε.
Δεύτερον: H πλήρης σχεδόν ταύτιση, μ’ αυτήν την πολιτική, της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, που έχει εναλλαγεί η θέση τους από το παλαιό στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο (το πνεύμα της συγκυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο), αλλά και η ουσιαστική αποδοχή των πολιτικών κατευθύνσεων και από τις υπόλοιπες- πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- παρατάξεις, μέσα από την συζήτηση για τις λεγόμενες  Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ν.Αιγαίου 2014-2020», για το «Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2015» και για το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Στις μελέτες αυτές αποτυπώνεται η προώθηση, η διευκόλυνση και η δημιουργία συνθηκών ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος, με χρηματοδοτική στήριξη των κατάλληλων υποδομών, ώστε το επιχειρηματικό κεφάλαιο να έχει την μέγιστη κερδοφορία. Παράλληλα, το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο αναφέρονται αυτές οι μελέτες είναι η εργασιακή ανασφάλεια, η κατάρτιση, οι διαλυμένοι μισθοί και η  διαχείριση της εξαθλίωσης με την κοινωνική οικονομία
Η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε την απουσία σχεδιασμού έργων και μελετών που να καλύπτουν λαϊκές ανάγκες, όπως Παιδεία, Υγεία, Μεταφορές, αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική που θα περάσει η Περιφέρεια με την υλοποίηση αυτών των μελετών, καταψηφίζοντας τα συγκεκριμένα θέματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην έντονη διαμαρτυρία – καταγγελία της Λίλας Καφαντάρη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αποστολή την τελευταία στιγμή των εισηγήσεων τέτοιων θεμάτων με σοβαρότατες επιπτώσεις στο λαό, ο νέος Περιφερειάρχης απάντησε ότι «έχει εμπιστοσύνη στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή (σήμερα μείζων μειοψηφία) και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αφού αυτά τα θέματα έρχονται εξ αναβολής από το παλαιό Π.Σ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου κ. Χαράλαμπος Κόκκινο και Πρόεδρος της  Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κατέθεσε ψήφισμα, με το οποίο το Π.Σ. νότιου Αιγαίου καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει αμέσως όλα τα κενά στα Σχολεία.
Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Περιφερειακή Σύμβουλοι, πρότειναν ψήφισμα στο οποίο αναφέρονταν τα αίτια και οι πολιτικές  που οδηγούν στις ελλείψεις στα σχολεία, και ζητούσε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.
Το ψήφισμα αυτό που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και ΕΕ, πολιτική που εφαρμόζεται και στον τομέα της Παιδείας,  ψηφίστηκε μόνο από τους δύο συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης . Το πρώτο ψήφισμα του κ. Κόκκινου (και κ. Μαχαιρίδη) το ψήφισαν όλοι οι άλλοι, μαζί και οι σύμβουλοι που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος η επικεφαλής της Λ.Σ. Λίλα Καφαντάρη πρότεινε την πολιτική απομόνωση της εγκληματικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τους Περιφερειακούς Συμβούλους,αναφερόμενη στην εγκληματική της δράση και το ρόλο της ως κόμμα του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί.
Αξίζει δυστυχώς να σημειωθεί ότι και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος και το Προεδρείο του Π.Σ. ενοχλήθηκαν για τον σχετικό χρόνο που «σπατάλησε» η σ. Λίλα Καφαντάρη, ενώ δεν έδειξαν καμία εντελώς ενόχληση για τον υπερδιπλάσιο χρόνο του χρυσαυγίτη συμβούλου και το ρατσιστικό δηλητήριο που έχυσε σε βάρος των μεταναστών και των Ρομά, ούτε και κανένας από τους άλλους –εκτός από τους 2 της Λαϊκής Συσπείρωσης  Περιφερειακούς συμβούλους αντέδρασε κατ’ελάχιστο στον αντικομμουνιστικό οχετό του χρυσαυγίτη, σαν απάντηση στη σ. Λίλα Καφαντάρη.
Ρόδος 19/09/2014

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου