Πολιτιστικά

Ο Γούντυ Άλλεν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Ο κύκλος θεματικών κινηματογραφικών προβολών «Ταινίες του Κόσμου» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεχίζεται.

Αυτό το Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, στις 8 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία «Άλις», παραγωγής ΗΠΑ  1990.

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Γούντυ Άλλεν

Πρωταγωνιστούν: Μία Φάροου, Ουίλιαμ Χαρτ, Τζο Μαντένια, Σύμπιλ Σέπερντ κ.ά.

Διάρκεια: 102’ – Ελληνικοί Υπότιτλοι

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σύνοψη της ταινίας:

Η Άλις ζει μια ευκατάστατη ζωή στο Μανχάταν, είναι μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη με έναν επιτυχημένο χρηματιστή. Η ζωή της κυλά αδιάφορα, έχοντας συνηθίσει την συμβατικότητα του γάμου της, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει και ερωτεύεται τον δάσκαλο μουσικής που διδάσκει στο σχολείο των παιδιών της. Ωστόσο, η ‘χαριστική βολή’ που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή της έρχεται από τον Δρ. Γιάνγκ, έναν Κινέζο μάγο που την προμηθεύει με διάφορα βότανα – που κάνουν πραγματικότητα κάθε της επιθυμία..

Πριν την προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, κατά την οποία θα προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο, που ενδιαφέρεται να γνωρίσει τις ανατολικές φιλοσοφίες. Γιατί ο δυτικός ορθολογισμός γοητεύεται από την Ανατολή; Ποια είναι τα κοινά σημεία που χαρακτηρίζουν όλους όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφική θεώρηση της πραγματικότητας;

Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος η Ρέα Μαζαράκη και η Μαρία Λαγονικάκη, δύο άνθρωποι που έχουν εντρυφήσει σε αυτό που έχει επικρατήσει να λέγεται Εσωτερική Αναζήτηση.

Η Ρέα Μαζαράκη γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 1960, με το τελευταίο κύμα απελάσεων των Ελλήνων της Πόλης εκείνης της περιόδου. Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Γαλλία, παράλληλα όμως η εσωτερική αναζήτηση κέντρισε το ενδιαφέρον της – γεγονός που επηρέασε καταλυτικά την δική της βιοθεωρία. Εργάζεται στη Ρόδο ως επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ .

Η Μαρία Λαγονικάκη γεννήθηκε στην Κρήτη. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα και ακολουθώντας όλα τα γνωστά –και κοινά για όλους- στάδια της εκπαίδευσης, τυχαία γεγονότα την οδήγησαν στον χώρο της εσωτερικής αναζήτησης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στη Ρόδο και παράλληλα, από το 2003, ασχολείται συστηματικά με την μελέτη και τη διδασκαλία της γιόγκα.

Οι προβολές πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Συντονιστής του κύκλου θεματικών προβολών «Ταινίες του Κόσμου» είναι ο δικηγόρος Γαβριήλ Χαρίτος, διδάσκων στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου