Αθλητικά

Super League 2: Τι ισχύει με τις κίτρινες κάρτες

Με μία σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα play off και play out της Super League 1 θα διεξαχθούν αυτά της Super League 2 από τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου έως τις 19 Μαΐου. Η μεγάλη κατηγορία είχε προβλέψει στην προκήρυξή της ότι: «Στα play off και play out του πρωταθλήματος δεν μεταφέρονται οι κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου, αλλά μεταφέρονται και εκτίονται οι ποινές που έχουν επιβληθεί από συμπλήρωση κίτρινων καρτών».
Τι αναφέρει σχετικά η προκήρυξη της Super League 2; Το άρθρο 8 παρ.10 προβλέπει…:
«Στα play offs και στα play outs του πρωταθλήματος Super League 2, σε ό,τι αφορά στις κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου, θα εφαρμοσθούν οι σχετικές διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα 2020».
Αυτό σημαίνει ότι στη Super League 2 οι κίτρινες κάρτες συνεχίζουν να ακολουθούν τους ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν προς έκτιση ποινών και στην τελευταία αγωνιστική ημέρα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αλλά δεν θα επιτρέπεται η υποβολή δήλωσης αμέσως μετά τη λήξη αυτών των αγωνιστικών ημερών.
Επίσης οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να δηλώσουν προς έκτιση ποινής τις αγωνιστικές των αγώνων κατάταξης (play off / play out) που τυχόν ακολουθούν την κανονική αγωνιστική περίοδο. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω αγώνων κατάταξης οι οικείες ποινές εκτίονται υποχρεωτικά κατά τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου