ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυβέρνηση για μεταναστευτικό: Η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μαξίμου

«Η νέα εκα­τόμ­βη προ­σφύ­γων στα ανοι­χτά της Λα­μπε­ντού­ζα μάς συ­γκλο­νί­ζει όλους».

Αυτό ανα­φέ­ρε­ται αρ­χι­κά σε δή­λω­ση του κυ­βερ­νη­τι­κού εκ­προ­σώ­που για το νέο ναυά­γιο με θύ­μα­τα πρό­σφυ­γες και με­τα­νά­στες, ο οποί­ος προ­σθέ­τει:

«Η Με­σό­γειος, από θά­λασ­σα-δί­αυ­λος των πο­λι­τι­σμών, έχει με­τα­τρα­πεί σε υγρό τάφο για χι­λιά­δες ψυχές που επι­χει­ρούν να ξε­φύ­γουν από τις φλό­γες του πο­λέ­μου».

Σύμ­φω­να με τον Γα­βρι­ήλ Σα­κελ­λα­ρί­δη, «αυτές τις κρί­σι­μες ώρες, που μαζί με τις ζωές κιν­δυ­νεύ­ει να χαθεί και η αν­θρω­πιά μας, απαι­τού­νται πρά­ξεις και όχι ωραία λόγια».

«Η Ευ­ρω­παϊ­κή Ένωση», συ­νε­χί­ζει, «οφεί­λει άμεσα να ανα­λά­βει τις ευ­θύ­νες της, απέ­να­ντι -κυ­ρί­ως- στα κύ­μα­τα των απε­γνω­σμέ­νων προ­σφύ­γων, αλλά και απέ­να­ντι στις Ευ­ρω­παϊ­κές χώρες της Με­σο­γεί­ου που τους υπο­δέ­χο­νται».

Όπως ανα­φέ­ρει ο ίδιος, «η νέα τρα­γω­δία της Λα­μπε­ντού­ζα εκ­θέ­τει ανε­πα­νόρ­θω­τα τις δυ­νά­μεις της αντι­πο­λί­τευ­σης, που δια­τύ­πω­σαν τον απα­ρά­δε­κτο ισχυ­ρι­σμό ότι υπεύ­θυ­νη για το προ­σφυ­γι­κό κύμα είναι η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση».

«Το προ­σφυ­γι­κό είναι διε­θνές αν­θρω­πι­στι­κό ζή­τη­μα που δεν μπο­ρεί να επι­λυ­θεί με κραυ­γές. Ας αφή­σου­με λοι­πόν το λαϊ­κι­σμό και τη δη­μα­γω­γία. Για αν­θρώ­πι­νες ζωές μι­λά­με», κα­τα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.