Τοπικές Ειδήσεις

«Εκτός λειτουργίας ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής του Νοσοκομείου Καλύμνου, λόγω έλλειψης οξυγόνου»

Εκτός λειτουργίας, παραμένει εδώ και ένα τρίμηνο, ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής του Νοσοκομείου Καλύμνου, λόγω έλλειψης οξυγόνου, επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η λειτουργία του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, είναι μείζονος σημασίας και απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν περιστατικά όπως αυτά για τη θεραπεία της Αρτηριακής Εμβολής Αέρα και της Νόσου των Δυτών.

Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο μπορεί να απαιτήσει ακόμα και 10 ή και 20 ημέρες σε οξείες περιπτώσεις, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του θαλάμου στο Νοσοκομείου της Καλύμνου.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Εκτός λειτουργίας ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο Καλύμνου, λόγω έλλειψης οξυγόνου»

Κύριε Υπουργέ,
Η λειτουργία του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο της Καλύμνου, είναι μείζονος σημασίας και απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν περιστατικά, όπως αυτά για τη θεραπεία της Αρτηριακής Εμβολής Αέρα και της Νόσου των Δυτών.
Η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο μπορεί να απαιτήσει ακόμα και 10 ή και 20 ημέρες σε οξείες περιπτώσεις, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του θαλάμου στο Νοσοκομείου της Καλύμνου.
Δυστυχώς, εδώ και τρεις μήνες, ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο της Καλύμνου είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης οξυγόνου.
Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και η επαναλειτουργία του θαλάμου.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαναλειτουργία του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου