Ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, σε έναν 42χρονο Ροδίτη, επαγγελματία οδηγό, που κρίθηκε ένοχος κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ο 42χρονος, που είχε κριθεί αρχικώς προσωρινά κρατούμενος, έχει αφεθεί μετά την ευδοκίμηση προσφυγής, που υπέβαλε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Τάσος Διάκος, ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Ο 42χρονος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», συνελήφθη από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε συγκεκριμένα σε παγκόσμια επιχείρηση και διεξήγαγε στοχευμένες πολύμηνες έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peertopeer (Ρ2Ρ), για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη την 24η Σεπτεμβρίου 2015, στην οικία του 42χρονου, ο οποίος φέρεται να κατείχε στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου του 2015 ένα video με υλικό παιδικής πορνογραφίας στο δίκτυο Ρ2Ρ edonkey2000.
Από την έρευνα, που έγινε στην οικία του στη Ρόδο, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος με πλήθος πορνογραφικών αρχείων μεταξύ των οποίων ορισμένα απεικονίζουν ανήλικα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών, να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις.
Κατασχέθηκε επίσης και ένας φορητός υπολογιστής, ο οποίος θα ελεγχθεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ο 42χρονος, είχε σε κρυφούς φακέλους στον εξωτερικό δίσκο δύο ηλεκτρονικά ντοσιέ, που ήταν συνδεδεμένα με το δίκτυο Ρ2Ρ εντός των οποίων υπήρχαν συνολικά 585 φωτογραφίες και video με σκληρό πορνογραφικό υλικό.
Από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης εντοπίστηκαν στον ένα σκληρό δίσκο 25 φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.
Βρέθηκε εγκατεστημένο το πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων p2p «utorrent» και δεν βρέθηκαν εγκατεστημένα τα προγράμματα «emul2000» και «Tor Browser».
Στον δεύτερο σκληρό δίσκο βρέθηκαν σε μυστικό φάκελο 141 φωτογραφίες και 81 βίντεο, εκ των οποίων ορισμένα φέρονται να αφορούν παιδική πορνογραφία.
Από την έρευνα στον υπολογιστή βρέθηκαν εγγραφές στο πρόγραμμα διαμοιρασμού αρχείων που παραπέμπουν σε πορνογραφία ανηλίκων.
Από την όλη ωστόσο έρευνα δεν κατέστη εφικτό να διαπιστωθεί διαμοιρασμός αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος κατέθεσε ότι το πορνογραφικό υλικό προοριζόταν αποκλειστικά για δική του χρήση και ότι επρόκειτο για αποσπασματικά βίντεο μικράς διάρκειας μεταξύ πολλών μικρών βίντεο με απλό πορνογραφικό περιεχόμενο τα οποία είναι ελεύθερα στο διαδίκτυο.
Σε κάποιες ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτά που κατέβασε υπήρχαν, όπως είπε, και βίντεο που περιείχαν νεαρά άτομα των οποίων, η ηλικία ήταν απροσδιόριστη. Όταν όμως διαπίστωσε ότι τα αποσπάσματα αφορούσαν νεαρά άτομα, απλώς τα έκλεισε και δεν τα ξαναείδε.
Το πρόγραμμα, που ευρέθη στον υπολογιστή του, όπως είπε, δεν χρησιμοποιήθηκε για αναμετάδοση, ούτε και εγκαταστάθηκε για κάτι τέτοιο.
Εξέθεσε μεταξύ άλλων ότι ο χαρακτηρισμός της αποδιδόμενης σ’ αυτόν κακουργηματικής πράξης της πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ επάγγελμα είναι προδήλως εσφαλμένη, αδόκιμη, υπερβολική, αυθαίρετη και αναπόδεικτη.
Υποστηρίζει ότι ουδέποτε κατείχε, παρήγαγε, αποθήκευσε και μετέφερε υλικό παιδικής πορνογραφίας με οποιονδήποτε τρόπο, ισχυριζόμενος παραπέρα ότι με βάση το υλικό της δικογραφίας οι αποδιδόμενες σε βάρος του πράξεις, έχουν τον χαρακτήρα πλημμελήματος.
Τον τελευταίο του ισχυρισμό έκανε καθ’ ολοκληρίαν δεκτό το λαϊκό δικαστήριο.

Διεκόπη η δίκη του 61χρονου Αγγλου παιδόφιλου
Για την 1η Απριλίου 2019 διεκόπη χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η δίκη ενός 61χρονου Αγγλου, με καταγωγή από το Νewcastle, που διέμενε στις Καλυθιές, ο οποίος κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ’ εξακολούθηση και για απόκτηση επαφής και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεώτερου των 15 ετών και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ.
Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, όταν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε έγγραφο της Interpol της Μεγάλης Βρετανίας.
Αγνωστο άτομο με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν είχε ασελγήσει σε δύο ανήλικα κορίτσια, εκ των οποίων η μια είναι κόρη του αλλά και ότι βρίσκεται στη Ρόδο και φωτογραφίζει γυμνά παιδιά στην παραλία.
Είχε υποστηρίξει επίσης σε συνομιλίες του μέσω του διαδικτύου ότι είχε εγκαταλείψει την Αγγλία διότι είχε εντοπιστεί να κακοποιεί την επτάχρονη κόρη της πρώην φίλης του.
Από έρευνα στα κατασχεθέντα αντικείμενα, που ολοκληρώθηκε το έτος 2015, προέκυψε ότι υπήρχαν μεταξύ των πειστηρίων, 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 33 αρχεία εικόνας τα οποία απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα κι ότι είχε επισκεφθεί τους επίμαχους λογαριασμούς στο κοινωνικό δίκτυο facebook.
Σε δύο λογαριασμούς στο yahoo messenger βρέθηκαν μηνύματα στα οποία αναφέρει μεταξύ άλλων την επιθυμία του να συνευρίσκεται ερωτικά με ανήλικα παιδιά, δηλώνει ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3, 5 και 7 ετών αλλά και με το νεκρό σώμα ενός 9χρονου κοριτσιού στο διάστημα που εργαζόταν ως νεκροθάφτης!!
Σε λογαριασμό του στο yahoo messenger έλαβε εξάλλου 7 αρχεία εικόνας 4 εκ των οποίων είναι παιδική πορνογραφία και 3 με ανήλικα ημίγυμνα παιδιά.
Βρέθηκε επίσης και λογαριασμός στο δίκτυο skype και με δύο συνθηματικά ονόματα στο ένα εκ των οποίων υπήρχε πλήθος άμεσων ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα οποία ο χρήστης ζητά από γονείς ανήλικων παιδιών να εμφανίσουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνομιλίας μέσω βιντεοκλήσης προκειμένου να αυνανιστεί μπροστά τους!
Βρέθηκαν επίσης εγγραφές διαδικτυακών διευθύνσεων, που παραπέμπουν σε διαδικτυακές αναζητήσεις με λέξεις κλειδιά για πορνογραφία ανηλίκων.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του διορίστηκε ο δικηγόρος κ. Βασίλης Πάππου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ