Της Στεφανίας Σούκη

Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι από τους μεγάλους κερδισμένους για το πρώτο δίμηνο του 2018, που περιλαμβάνει και την Κινεζική Πρωτοχρονιά, όσον αφορά την αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα.

Τα νούμερα προέρχονται από την εταιρία ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys, από την Ισπανία, η οποία καταγράφει συνολικά 7,4% αύξηση στους Κινέζους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για τους Κινέζους στην Ευρώπη, για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2018. Η Τουρκία, η οποία συνεχίζει να επανακάμπτει στον τουρισμό της μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις είχε υπερδιπλασιασμό με το εντυπωσιακό ποσοστό του 108,2% για το πρώτο δίμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 55,7%.

«Η Ευρώπη έχει αυτή την στιγμή μερίδιο της τάξεως του 10% όσον αφορά τον κινεζικό εξερχόμενο τουρισμό, ενώ το 2018 αναμένεται να είναι η χρονιά με τη μεγαλύτερη αύξηση όσον αφορά την αύξηση των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών για ευρωπαϊκούς προορισμούς, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Αυστραλίας κατά το πρόσφατο παρελθόν», επισημαίνουν οι αναλυτές της εταιρείας.

Οι εκτιμήσεις από πλευράς της ForwardKeys βασίζονται στις αναλύσεις 17 εκατομμυρίων συναλλαγών κρατήσεων σε καθημερινή βάση, οι οποίες δείχνουν ότι οι Κινέζοι φέτος τείνουν να επιλέγουν περισσότερο ευρωπαϊκούς προορισμούς δεδομένης της μεγάλης αύξησης των συνδέσεων.

Με βάση τα στοιχεία μάλιστα που επικαλείται η εταιρεία, μέχρι τον Ιούνιο υπολογίζεται ότι θα προστεθούν περί τις 30 πτήσεις επιπλέον, σε εβδομαδιαία βάση, από την Κίνα προς την Ευρώπη. «Με μία εκτίμηση 200 θέσεων ανά πτήση, υπολογίζεται ότι θα προστεθούν 6.000 επιπλέον θέσεις για τους Κινέζους ταξιδιώτες στην Ευρώπη την εβδομάδα. Με την εξαίρεση της Ρωσίας, ο μέσος όρος των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων κάθε εβδομάδα το περασμένο καλοκαίρι ήταν περί τις 150.000». Συνολικά εννέα νέα δρομολόγια και ένα (αναθεωρημένο) ξεκινούν το πρώτο εξάμηνο του 2018 συνδέοντας την Κίνα με την Ευρώπη (σε προορισμούς όπως η Μαδρίτη, Φραγκφούρτη, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι, Στοκχόλμη) και ακόμη τρία βρίσκονται στα σκαριά (Δουβλίνο, Εδιμβούργο, Λονδίνο), ενώ τουλάχιστον τέσσερα νέα δρομολόγια έχουν ήδη σχεδιαστεί για το δεύτερο μισό του έτους.

newmoney.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ